Bán Károly

Vélemény és vita

Karácsony vesszőfutása

Ha két évvel ezelőtt nincs önkormányzati választás, és marad Tarlós István Budapest főpolgármestere, akkor mostanság adnák át a felújított Széchenyi Lánchidat

álláspont

A valóság ezzel szemben az, hogy volt választás, és a többség Karácsony Gergelyre bízta a fővárost, aminek a következménye az lett, hogy a híd felújítása érdemben még el sem kezdődött. A választó azt persze nem sejthette, hogy Karácsony városvezetőként csupán egy Facebook-huszár lesz, amolyan virtuális főpolgármester, akinek egyedüli célja a kormány folyamatos szapulása, illetve saját posztján az áldozati szerep fenntartása.

Annak folyamatos felmutatása, hogy semmi olyan ne történjen a fővárosban, ami összefüggésbe hozható a kormánnyal, mert a sikerben nem szabad osztozni, ami egy jól felépített marketingstratégia. Úgy is mondhatnánk, a főpolgármesterség csak egy ugródeszka volt, erős közjogi pozíció, amelyben küzdelmet lehet folytatni a „bűnös rezsimmel”.

A fővárosnak ebből annyi haszna volt, hogy néhány sárga csíkot felfestettek a legforgalmasabb utakon „kinevezett” biciklisávokra, és ezt elnevezték zöldpolitikának, illetve a „diktatúra” lebontására irányuló szabadságharcnak. Gyurcsány mesterterve most érkezett el abba a fázisba, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció miniszterelnökjelölti bolhacirkuszába Karácsony nevét is bedobták. Holott szavai szerint ezt csak annyira kívánta, mint púpot a hátára.

Egy frászt. Ez a színházi dramaturgia része. Ami a cselekvést illeti, újabb terített betli tanúi vagyunk. A hiperpasszív főpolgármester most a pesti alsó rakpart és a Hegyalja út egyik sávjának lezárásával bizonyítja totális városvezetői inkompetenciáját, óriási dugókat előidézve. Kipufogógázban fulladozik a teljes belváros.

A Lánchídnál a teszetoszaság ötmilliárd forinttal rövidítette meg a budapesti adófizetőket, most a klímaharcban készül elesni a főváros kétbalkezes főpolgármesterének és tanácsadó seregének köszönhetően. Tegnap további hazugságáról hullott le a lepel: még sincsenek kivéreztetve a baloldali önkormányzatok.

A fővárosi önkormányzat szabad felhasználású pénzmaradványa az elmúlt évről például 22 milliárd forint, a csőddel kapcsolatos riogatás tehát közönséges hazugság volt, és Karácsony a klímaharcban sem a megváltó lesz, hanem előidéző, a légszennyezés felelőse.

A miniszterelnökjelölti zászlóbontásán pedig újabb blöffökkel tetézte a múltjáról kiderült hazugságspirált, amely ezáltal szakadatlan vesszőfutássá vált. Vagyis, hogy már 2002-től Gyurcsány Ferencet szolgálta, a Miniszterelnöki Hivatal tömte pénzzel akkor is, amikor belépett a Lehet Más a Politika pártjába, a bukott miniszterelnököt szolgálta akkor is, amikor 2012-ben az LMP-t elárulta.

Hazudott a nyelvtudásáról, a nyelvvizsgájáról, a doktori fokozatáról, és azt is eltitkolta, hogy a Corvinus Egyetem doktori iskolájáról kirúgták – éppen a nyelvvizsga hiánya miatt. És hát lódított akkor is, amikor „hagyta magát rábeszélni” arra, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen, mérhetetlen törpepártja honlapján meghamisított életrajzával.

Három napja egy tüntetésen hazudta azt, hogy a kormány a kínai Fudan Egyetemet a magyar adófizetők pénzéből akarja megépíteni, a diákvárost pedig meg akarja kurtítani. Miközben a kormány jogszabályt fogadott el a diákváros megépítéséről, és még egyáltalán nem döntött a kínai egyetem felépítéséről.

Amikor a CEU csábította Budapestre a kínai Tianjin Egyetemet, az nem volt gond a főpolgármesternek, aki most a kínai állammal szemben úgy viselkedett, mint elefánt a porcelánboltban – diplomáciai öngólt lőve. Hataloméhségből. Vérszomjasságból. Ripacskodásból.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Marad a jogálom

ĀBizony marad az álom, mert messze még a jogállam szerte a világon

Bogár László

Bogár László

Kis magyar pártológia

ĀA baloldali pártot legyártani se nagyon kellett, csak megtisztítani az utódpártot azoktól a nép-nemzeti erőktől, akik átlátták e hamis konstrukciót