Galsai Dániel

Vélemény és vita

Magyarázkodás

Fricska. Nagyjából mindenhová eljutunk, ahová azt gondoltuk, hogy sohasem

Jelenleg már ott tartunk, hogy Niedermüller Péter, a DK sokszorosan lejáratódott polgármestere az ellenzék antiszemitizmusát magyarázza, valami egészen szánalmas kínlódással. „Mindenekelőtt azt kell leszögezni, hogy a politikai ellenfeleket antiszemitizmussal, zsidóellenességgel, Izrael-ellenességgel megpróbálni lejáratni, megbélyegezni, az nem csupán szegénységi bizonyítvány, hanem egyszerűen aljasság.”

Mondja ezt ő, aki végigasszisztálta, hogy a pesti ballib értelmiség szakmányban bélyegezte antiszemitának a jobboldali politikusokat és közírókat. Ő, aki pontosan tudja, hogy elvtársai (például Vágó István) azonnal nekirontottak az ifjú és társadalmi kiegyezésre törekvő Köves Slomó ortodox főrabbinak. De célkeresztben van Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is, mert kijelentette, hogy Magyarországon a zsidóság a reneszánszát éli. A baloldal mindenkit elárul. Ha kell, saját magát is.

Kapcsolódó írásaink

Bogár László

Bogár László

A ’22-es (év) csapdája

ĀPozsgayt, Csurkát és Orbán Viktort minden különbségük ellenére az kapcsolja össze, hogy csupán ők képesek a legmélyebb történelmi csapda felismerésére

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Szárnyalni

ĀJoó K. szeretett történeteket olvasni. Nem foglalkozott vele, hogy a történetek szereplői igaziak-e vagy kitaláltak