Boros Imre

Vélemény és vita

Fohász a fanyalgókhoz

Ha valakikhez fohászkodunk, az azt jelenti, hogy valamire rá akarjuk őket venni, vagy éppen azt, hogy arról, amit cselekedni készülnek, mindenképpen le kívánjuk őket beszélni

A fohász abban jut kifejezésre, hogy a meggyőzéshez felsorakoz­tatjuk az ügydöntő érveket. Én is fohászkodom azokhoz, akik éppen az elmúlt több mint egy évtizedben sikeresen alapozták meg életüket, révbe értek, de mindennapjainkkal szemben a javítás őszinte szándékán mégis túlmutatóan kritikusak, akik ez sem jó az sem jó alapon fanyalognak, fideszoligarcháznak, idült korrupcióról sóhajtoznak.

Nem tudom, kinek akarnak megfelelni, vajon az úgynevezett Fidesz-árváknak, vagy esetleg már magának Gyurcsánynak? A Fidesz-árvák közül néhány nyíltan villantotta foga ki fehérjét, és be is ajánlkozott az ellenzéknél. Több közülük polgári kormányokban volt magas rangú állami vezető, akár miniszter. Utólag is érdemes elgondolkodni arról, hogy segítették vagy akadályozták a nemzet ügyét hivatali idejük alatt?

Sajnos az emberek könnyen felejtenek, elért sikereiket hajlandók egyedül maguknak betudni és örök érvényűnek tekinteni, azt hinni, hogy pillanatnyi viszonyaink akadályai annak, hogy még jobb legyen a dolgunk, ezért akár a bizonytalanba is fejest ugranának. Igen, első sorban hozzátok fohászkodom, akik már 2010-ben is választók voltatok, no meg azokhoz is, akik már 1998-ban is az urnákhoz járultatok, és a polgári demokráciára szavaztatok, most meg fanyalogtok. Utóbbiak közül sokan 1994-ben a volt állampártra húztátok be az ikszet. Annak idején engem is kapacitált két általam nagyra tartott ismerősöm, hogy tegyem én is azt, mert jön a szakértelem, és hirtelen minden rendben lesz.

Jött is Horn, Bokros, Surányi, vég nélküli megszorítások, minden ami hazai érték volt bagóért külföldieké lett, jött a forint leértékelése sorozatban, égig érő kamatok, majd a devizahitelek, szóval jött a szakértelem, de nem nektek volt ez hasznos, hanem azoknak, akiknek Hornék a szekerét tolták, a globalista barátaiknak. Az egyik közeli ismerősöm nagyapját a jugoszláv kommunisták lőtték 1944-ben a Tiszába, a másikét pedig – mert közcsendőr volt Horthy alatt – folyton zaklatták, sehol nem adtak neki munkát, gyermekeik mégis a legendás „szakértelmet” választották.

Talán a te családodban nem volt bebörtönzés, kitelepítés, kuláknak nyilvánítás, bélistázás, tanulmányoktól eltiltás, vagy ezekről te már hallani sem akarsz? Hallottál-e az 1956 utáni tömeges kivégzésekről? Jól figyelj! Az Egyesült Államokban van az ilyesmire manapság hajlam – cancel culture: a múltat végképp eltöröljük. Hatalmas felejtő a mi népünk, könnyen felül kósza érzéseknek. Te is ilyen vagy? Pedig nem kellene, mert nagyon megjárhatod. Mindenek előtt ismerkedj meg azokkal, akik most a másik oldalon a kínálatot képviselik, akik úgymond bejelentkeztek miniszterelnöknek.

Elsőként Karácsony Gergellyel. Ő rutinos meg nem választott miniszterelnök-jelölt, a 2006-os szemkilövető, Gyurcsány bábja. Ha nem hiszed, nézz utána, de segíthetek is. Amikor a szükséges egyetemi képesítéseket, doktori, nyelvvizsga, megszerezhette volna, inkább Gyurcsányhoz állt, az ő híres-hírhedt kormányát szolgálta. Később azt mondta, Gyurcsány bukása után, hogy a szocikat jobban utálja mint a Fideszt, ma mégis ő annak a csapatnak a jelöltje, amiben Gyurcsány a vezér. Szóval, ő lenne a te jelölted is?

Gyurcsányné Klárának van nyelvvizsgája, több is, nyelvekben ő nagyon jól áll, az biztos. Még bolgárul is tud, akár csereszabatos Bulgáriába is. Az Apró unoka családjában nem ritka az ilyesmi. Nagyapó még a harmincas években kötött hosszan tartó, szoros barátságot az akkori szovjet titkosszolgálattal, évtizedekig fizikailag őrzője volt Kádárnak, telekszomszédok is voltak, és jelentett a kivégzésekről, végig magas pozícióban, kitűnő rálátással minden ügyre. Kádár ugyanis 1956-ban kicsit hezitált, Münnichnek kellett az autóba tuszkolni, ami a szovjetekhez viszi, akik felrepítik az élcsapat MSZMP élére.

Apró Antal még a vörös globalizmust szolgálta, az unoka pedig jó széllel vitorlázott át a liberális globalisták kikötő­jébe. Hiába, globalistának lenni és globalisták érdekeit helytartóként szolgálni az igazi élethivatás. A globalista mindig ugyanazt akarja: a világot maga alá gyűrni, ha kell éppen nyers erőszakkal – ilyen a kommunizmus. A kommunista globalizmus a világ proletárjairól, a liberális globalizmus a világ polgárairól beszél. A nemzeteknek egyikben sem jut szerep.

Az ördög nem alszik, szól a mondás. A ma divatos globalisták bebiztosították magukat, ha ez a duó nem szuperál, majd szuperál a másik. Ha kell, a kommunizmusból startoló, de a liberálisba átlényegült duó­val – Dobrev, Karácsony –, ha kell, egy eredeti liberális duóval – Fekete-­Győr, Márki-Zay – lépnek pályára. Ráadásul mindkét verzióban csereszabatosak is a jelöltek.

Az csak a látszat, hogy Márky-Zay Péter az ismeretlenségből csak úgy előre tör, és hirtelen Hódmezővásárhely polgármestere lesz, most meg az ország élére vágyakozik. Életpályája ad támaszt erre. Őt, mint tehetséges fia­talt, időben felfedezték. Ő többre hivatott, ez marketing szakértői tevékenységéből leszűrhető volt.

A politika nem más mint ügyes marketing, valamit el kell adni a választóknak, ha az igazság kéznél van, esetleg azt is lehet, de ehhez nem fontos ragaszkodni. Szóval őt Kanadában és az Egyesült Államokban okosították hosszú évekig, a főpróba Hódmezővásárhely polgármesteri székének megszerzése volt. Háta mögött támogatóival ő is reménykedik.

Fekete-Győr Andrást zöldfülű jogászként csak úgy kivarázsolták a Nemzetközi Kereskedelmi Kamará­hoz okosodni. Biztos megszólította valaki az utcán, te Bandi lenne-e kedved Párizsban tanulni? Aztán jött az a sugallt szikra, hogy itthon pártot csinál. A NOlimpia „sikere” után az olimpia megrendezésének joga éppen Franciaországhoz kerül. Micsoda véletlen.

Az EU parlamentbe kerülő két momentumos üdvöskéjük pedig éppen abba a frakcióba ül be, aminek kezdeményezője a francia elnök, és vezetője a masszív szekus, majd vatrás múlttal rendelkező ultraliberális román Ciolos. Nem véletlen, hogy az üdvöskék a román és a szlovák pártoknak kampányoltak a helyi magyarok ellen az ottani választásokon.

Ha eddig nem tudtad volna, a valódi jelöltek mind igazi liberális globalista pedigrével rendelkeznek, nem te leszel a partnerük, hanem globalista barátaik itt-ott a nagyvilágban, de tőled mégis azt remélik, hogy rájuk húzod be az ikszet. Hidd el, nagyon tetszel nekik, és hogy még jobban fintorogjál, aktívan hóna alá fognak nyúlni a Fidesz-árváknak – Bod Péter Ákos, Mellár Tamás, Chikán Attila... hosszú a lista – akik most megmondják neked, hogyan is kellene működnie egy nemzetérdekű politikának, amit a polgári kormányokban eltöltött idejük alatt inkább alattomosan fúrtak. Például fel kellene venni a hitelt az Európai Uniótól.

Cserébe a virtigli globalisták mondják meg neked, hogy igazi keresztényként hogyan viselkedj. Légy irgalmas, szolidáris, migránsokat befogadó. Arról viszont nem szólnak, hogy ezt majd te fizeted meg, hogy ugranak a családi kedvezmények. A kerítést el sem kell majd bontani, hiszen ott lehet majd tévékamera-erdők alatt szörnyülködni, Auschwitz párhuzamok­kal példálózni. Aki akar, az meg bátran jöhet papírok nélkül a hivatalos átkelőhelyeken, esetleg taxit is küldünk.

Ha esetleg még nem tudnád, szerintük te gazdag vagy, és meg kell jól adóztatni téged, feltéve ha ma több a havi jövedelmed négyszázezer forintnál. Bár valódi programjukat gondosan titkolják, a népet lózungokkal – szolidaritás, európai­ság, jogállam, tolerancia – tartják jól, de Klára asszony ezt az egy ötletet mégis elárulta, mert a genetikailag gyűlölködő–irigykedő csapatra nagy a szükség.

Ha már gazdag vagy, biztos van saját ingatlanod, házad, nyaralód, ideje az ingatlanadónak. Ha már nyugdíjas vagy, és nem tudsz fizetni, sebaj, majd ráterhelik a tartozást az ingatlanra. Kedves fanyalgó honfitárs, ha véletlenül mégis összekapod magad, és felméred azt, ami rád vár ha a globalisták a patrióta hazafiakat legyőzik, lenne még egy feladatod.

Biztos van gyermeked, esetleg unokád is. Ők manapság a valóságtól elzártan, virtuális álvalóságban, buborékban élnek, okostelefont, táblagépeket nyomogatnak, Facebookkal kelnek, fekszenek. Rád várna a tisztes feladat, hogy egy kicsit visszazökkentsd őket a valódi életbe. Aki például 2004-ben született, és jövőre választ, annak mutass videókat arról, hogy globalista vezérük, Gyurcsány Ferenc hogyan lövetett ki szemeket, hogyan vezényeltetett lovasrohamot 2006. október 23-án.

Ha a fiatal olvas is, csempéssz forrásokat a könyvei közé – esetleg ajánlhatsz is neki – a kommunista és liberális globalisták hazai viselt dolgairól. Vannak bőven ilyenek, noha nem a kiemelt könyvterjesztő polcokon találhatók. Ha van némi tudásod a gazdaságról, élhetsz azzal a lehetőséggel is, hogy elmagyarázod a globalista és a patrióta gazdaságpolitika lényegét fiatal hozzátartozódnak.

A séma ugyanis nagyon egyszerű. A patrióták úgy vezetik az országot, hogy a gazdaság eredményeiből a hazaiak részesüljenek. Ennek növelése érdekében kötnek kölcsönösen előnyös üzleteket a külfölddel. Egy szó sem igaz abból, hogy elzárkóznának, begubóznának. A globalisták úgy üzletelnek a külfölddel, hogy a hazában megtermelt jövedelem tekintélyes hányada kikerüljön a baráti globalistákhoz, ahol ők mint helytartók is busásan részesedhetnek a haszonból.

Röviden szólva, a patrióta gazdaságpolitika első célfüggvénye a hazai jólét növelése, a globalistáé pedig az, hogy a megtermelt jövedelemből minél több kerüljön ki külföldre. Könnyen beláthatod, hogy a két cél egymással teljes mértékben összeegyeztethetetlen, ahogy mondani szokták, egymás kibékíthetetlen ellentétei. Neked viszont az egyiket választanod kell. Ameddig fanyalogsz, ők reménykednek, de mi bízunk benned, hogy tudsz megfontoltan választani.

(A szerző közgazdász)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Kaszára, magyar!

ĀFricska. Igazi múltidéző akcióba kezdett Óbuda-Békásmegyer baloldali vezetése!

Sütő-Nagy Zsolt

Sütő-Nagy Zsolt

A mozgalmár

ĀJurcsányi Józsi szeme rég nem csillogott olyan fényesen, mint amikor szombaton meghallotta Karácsony Gergely nagy bejelentését