Galsai Dániel

Vélemény és vita

A terv

Fricska. Van egy jó és egy rossz hírem. A jó az, hogy Cseh Katalin ezúttal nem botmixerezésnek nevezte a művi abortuszt

A rossz, hogy a momentumos EP-képviselő és felkent moralista ezúttal a sajtó ügyeiben vallott színt. „Május 3. a nemzetközi sajtószabadság napja.(…) 2022 után újra szabad lesz a média. Határozott tervünk van arra, hogyan szabadítjuk meg a NER-től és a fide­szes káderektől a magyar nyilvánosságot. (…) Az állami hirdetési piacot igaz­ságosan és arányosan újraszabályozzuk.”

Hogy mi fán terem a „nemzetközi sajtószabadság”, nem tudom kitalálni. Ezek szerint van „nemzeti sajtószabadság” is, és akkor most Freud mester legendás elszólásával állunk szemben? A többi viszont világos megfogalmazás.

A képviselő asszony főnöke, Fekete-Győr András már elmondta, ha hatalomhoz jut, elveszi a jobboldali hírlapírók munkáját. Az állami hirdetésekkel pedig az lenne, ami minden ballib kormány alatt volt 1990 óta: mindent balra, semmit jobbra. Ez a módszer egyszer már megbukott. Úgy hívták: SZDSZ.

Kapcsolódó írásaink

Deme Dániel

Deme Dániel

A katedráliseffektus

ĀA meseszép Indiát egy Dante poklához hasonló tereppé transzformálta a koronavírus szinte néhány hónap alatt

Csizmadia László

Csizmadia László

Ellenzéki mutánsok

ĀMindazok, akik az ellenzéki oldalon ma politikai megélhetésüket fontosabbnak tekintik, mint a haza és családjuk sorsát, és elkötelezték magukat az ördög ügyvédjeként, rossz ügyet szolgálnak, sőt felebarát kategóriába sem sorolhatók