Nagy Dóra

Vélemény és vita

És a kassza cseng tovább

Igazán nyugalmas délutánom volt. A kedvenc zenelistámat pörgettem a YouTube-on, és belemerültem a munkámba

Ez az én időm, ilyenkor tudok elmélyülni, gondolkodni, írni, miközben a The Doors, a Led Zeppelin vagy éppen a The Rolling Stones számai zúgnak a fejhallgatómban. Éppen Mick Jagger süvítette el nekem azon az isteni hangján, hogy mennyire örül a találkozásnak, és reméli, hogy már kitaláltam a nevét, amikor megállt a videó. Kis híján szívrohamot kaptam, hogy nincs net, pedig épp egy fontos munka kellős közepén tartottam, ám hamarosan sokkal rosszabb dolog miatt fájhatott a fejem. Majd lefordultam ijedtemben a székről, mert Dobrev Klára hangja törte szét ezt a csodálatos, vérpezsdítő dallamokkal teli délutánt, és rángatott vissza az ellenzéki posványba.

Na jól van, mondom, ha már így történt, akkor végighallgatom a hirdetését. Inkább rám pazarolják azt a sok milliót, mint hogy másokban tegyenek kárt vele. Ráadásul a szám, ami éppen ment, a Sympathy For The Devil volt, így még az időzítés is sorsszerű volt. Jó, hát a szimpátia az éppen elmaradt, de az ördög legalább stimmelt. Nagy levegőt vettem, és újraindítottam a videót. Most abba nem megyek bele, mennyire rohadt idegesítő, ahogyan Dobrev pihegve, azon a mérhetetlenül affektálós hangján nyavalyog. Ehelyett nézzük inkább, mivel rukkoltak elő.

Gyurcsány Ferenc becses neje kapott némi muníciót a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségétől, amit szépen fel is használt arra, hogy előadja, mennyire nagyon rossz Magyarországon a helyzet. Mondjuk, mi mást mondott volna, nem igaz? A 43 másodperces videó­jából megtudhattuk, hogy az Európai Unió aztán mélyen a zsebébe nyúlt a járvány elleni harcban, miközben Orbán Viktor nem tesz semmit. Pontosabban tesz: alkotmányba foglalja a lopást, jelentsen ez bármit is. Persze bevágnak egy képet, amin Mészáros Lőrinc is látható, mert ha már stadionozni most nem lehet a focisikerek miatt, legalább a Lölőzés ne maradjon el. Majd jön, hogy Európa segít, és nekik erre van programjuk. Ja, és persze adjuk közvetlenül az önkormányzatoknak a pénzt, mert ott jó helye van.

Több sebből vérzik ez a történet, pedig látszik, hogy sokat beleöltek. Klára asszonyt szépen szétfilterezték, az operatőr és a vágó is nagyon ügyes volt, és biztos vagyok benne, hogy a videó alatt hallható passzusok sem két fillérbe kerültek. A látszatra tényleg nagyon odafigyeltek, mint mindig, de a tartalom felett elsiklottak. Ez a videó semmiről sem szólt. Nem voltak benne sem tények, sem tervek, sem programok. Ráközelítettek Dobrev Klára fejére, aki felmondta ugyan a szövegét, de még egy könnycseppet sem tudott kierőszakolni magából, pedig láthatóan nagyon igyekezett, hiszen végig idegbajosan pislogott. Biztos sokat volt együtt mostanában a férjével, és tőle próbálta eltanulni, hogyan kell teátrálisnak lenni. Azért vegyen még pár órát tőle, mert harmatgyenge teljesítményt nyújtott.

Őszintén megmondom, roppant elégedetlen vagyok. Először is, amikor a családokról bevágnak egy képet, akkor bizony egy férfit, egy nőt és egy gyereket láthatunk. Akik ráadásul fehérek! Hát hol van itt a progresszió, kérem szépen?! Dobrev Klára és csapata nagyon kirekesztő és fasiszta. Nem hiszem, hogy ezért megdicsérik őket az Európai Unió fejesei, hiszen sehol egy transznemű. Ha pedig már úgy döntenek, hogy egy átlagos párt raknak be a videóba, akkor az asszony szeme alá kerülhetett volna némi kontúr, mutatva a fehér, keresztény, heteroszexuális képződmények erőszakosságát. Másodsorban az önkormányzatoknál sem emelik ki, hogy balliberális vezetésű településekre gondolnak, akik ebből a támogatásból aztán BLM-szobrokat tudnának felállítani és tanácsadókat felvenni százszámra, ezzel védve az európai értékeket.

Harciasabban kellene fellépni legközelebb, hát így hogy akarják megvédeni az Orbántól a brüsszeli
aranyalmafán termett pénzt?! Ráadásul egy régi, román, lebontásra váró kórházat sem vágtak bele a videóba halk hegedűszó kíséretében, bizonyítandó, mennyire rossz állapotban van a magyar egészségügy. A tenyerére se firkált senki, amit aztán drámai módon a kamerába mutat. Javaslom, hogy rúgják ki a reklámjuk rendezőjét, és vegyenek fel helyette egy SZFE miatt vergődő szalagos forradalmárt, mert még azok is jobb produkciót tudnak ennél művelni. De ha ők most nincsenek kéznél, akkor Korózs Lajost is tudom ajánlani, ő aztán ért a videókészítéshez.

Időközben átugrottam a Dobrev-videót, és e sorok írásakor változott a zenelistám is. Jagger átadta a helyét a Pink Floydnak, akik a kapzsiságról és arról énekelnek, hogy a pénz minden rossz gyökere. Meg is állok egy kicsit, és hagyom, hogy elragadjanak a vad gitárszólamok. Végül a szám elhallgat, és előttem megint felrémlik Dobrev és klánja. Na meg az a sok pénz, amit beleölnek az uszító hadjárataikba, és hallom a kasszát csengeni, tudva, hogy van még nekik, ahonnan ez jött. Szomorúan állapítom meg, hogy ha nem is minden rossznak, de az ő gyökerüknek tényleg a pénz az alapja. Amiből van bőven, hála a gazdijaiknak, így már nemcsak a nyugalmas, zenehallgatással eltöltött délutánomat tudják tönkretenni, hanem a nemzetünket is.

(A szerző politológus, az IKoN elnöke)

Kapcsolódó írásaink

Őry Mariann

Őry Mariann

Bosszúállók

ĀTekintélyválságba került a nyugati demokrácia, és rosszul viseli

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Szomorú tank

ĀFricska. Amikor a szélsőségesen balliberális Hírklikk interjút készít a szélsőségesen balliberális Élet és Irodalom örök főszerkesztőjével, Kovács Zoltánnal a kultúrharcról – akkor bizony fél térdre ereszkednek az istenek!