Galsai Dániel

Vélemény és vita

Mesterterv

Fricska. Aligha akad épeszű honpolgár, aki nem sejtette, hogy most ez következik

Budapesten és Pest megyében maradnak a szigorú korlátozások, egyelőre zárva tartanak a presszók és szórakozóhelyek, nincs strandolás, míg a lényegesen jobb fertőzöttségi adatokat produkáló vidéken enyhítések lépnek életbe. Nosza, szítsunk egy kis Budapest–vidék ellentétet! – született meg az új mesterterv a balliberális agytekervényekben. Jámbor András hírlapíró – korábban „nagyon független”, jelenleg Karigeri-tanácsadó – vállalta magára a lobogó magasra emelését. Így: „Megszokhattuk már, hogy kell egy kintet és bentet csinálni, ahol lehet utálni a másikat. Ez a Fidesz taktikája, és ezt csinálják most is.” Pénteki adatok: országos fertőzések száma 2863, ebből a budapesti fertőzések száma 1408, vagyis lélekszámarányosan a budapesti fertőzöttség több mint négyszeres a vidékihez képest. Ehhez még annyit: az öregotthoni halálesetek 70 százaléka a fővárosiakban történt, a „szabadság fellegvárában”. Ahol Geri a főnök, Andris a szakértő.

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Bizniszágyak

ĀAzt gondolhatjuk, hogy az egészségügyben is csődöt mondtak a szocliberális kormányzat 2010 előtti tagjai, megmondóemberei, és fejüket fogva házi karanténban vezekelnek mulasztásaikért. Nem így van!

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Az Érettség Könyve

ĀA matúra olyan záróvizsga, amelynek sikere feljogosítja az érettségizőt, hogy „középfokú” állást vállaljon, vagy továbbtanuljon