Forró Péter

Vélemény és vita

Tisztul a kép

Most, hogy dübörög a koronavírus, beköszöntött a közhely igazsága: bajban mutatkozik meg, ki milyen ember

Hiszen itt élnek köztünk az álmaszkokkal üzletelő, az öregeket rútul becsapó lelketlen kufárok, a szüntelenül vad rémhíreket terjesztő beteglelkűek, a minél rosszabb, annál jobb elvét való semmirekellők, a mindent jobban tudó és a bármire bármikor rálicitáló szégyentelen balfékek, az ugye megmondták, megmondtam, majd meglátjátok mantráját harsogó amatőr jósok, a karanténra fittyet hányó, hatalmas arcú ingyenélők, a konyhát csak a liszt- és cukorhegyeken és WC-papír folyamokon át, a zöld teflonjelzésen megközelítő felhalmozók.

De itt vannak mások is. Azok, akiknek írták a dalt. Az emberségesek, a maszkos sereg. A minden erejüket latba vető egészségügyi dolgozók, a szüntelen szolgálatban álló mentők, a megfeszített munkát végző kereskedelmi alkalmazottak, a közüzemi közlekedési dolgozók, az öregeknek ételt, gyógyszert házhoz vivő fiatalok, az első hívó szóra azonnal jelentkező önkéntesek. És lám, csatlakoztak hozzájuk az annyit szidott taxisok, akik ingyen viszik-hozzák munkába az egészségügyiseket. De megmozdultak a labdarúgóklubok annyiszor kiátkozott ultrái is, fényesen bizonyítva, a zord külső alatt hatalmas szív dobog. És ott vannak a kisnyugdíjasok is, akik ötszáz forintos hívást eresztenek meg az adományvonalra, hiszen ők aztán tudják, bajban elkél a segítség. Mindnyájan hősei ezeknek a nehéz napoknak. Akárcsak azok, akik csak egyszerűen hallgatnak a figyelmeztetésre,s önként otthon maradnak, és erre buzdítanak másokat is.

Ennek az egész őrületnek, ami most a világban történik, egyetlen pozitív hozadéka van: lélegzethez jutott a bolygónk. Olvasom, hogy kétszáz kilométerről is látható a Mount Everest. Tisztult hát a légkör. Amikor vége lesz ennek az egésznek, és körbenézünk, mi is tisztábban fogunk látni.

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Kézmosás

ĀEgyszerűen szégyenkeznem kellett, amikor a minap megláttam azt a fényképet, amely arról a videóról készült, amelyen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke mutatta be, hogyan kell hatékonyan kezet mosni

Boros Imre

Boros Imre

Kozmopolita és patrióta gazdasági rend

ĀKemény munkával és bizonyos kezdeti eredményekkel a bankokat is rá lehetett döbbenteni, vége a spekulatív üzletelésnek a háztartások, a kis- és középvállalkozások kárára, amit a devizaalapú hitelekkel folytattak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom