Kondor Katalin

Vélemény és vita

Karanténban az unió is?

Vészhelyzetben a szakértők diktatúrája a kívánatos. Nem holmi Soros által agyontámogatott, jogtalanságvédő csapatok felforgató tevékenysége. Ez is jogi kérdés

Hogy a sandaság, a gőg, az álmagabiztosság – különösen Soros segítségével – mily tartósan tud gyökeret verni, arra nemcsak a Helsinki Bizottság hőbörgése a bizonyíték, hanem az Európai Unió háttérbe vonulása is. Ez utóbbi annyira alszik, hogy a Fidesz–KDNP delegációja a vírustámadás miatt külön­bizottság felállítását javasolta nekik. Az egységes fellépést, az összefogást, például a járványt megszenvedő, állítólag egységes európai gazdaság érdekében. E pillanatban még nem tudjuk, termékeny talajra hullott-e az ötlet, vagy sem. Eddigi tapasztalataink nem túl jók, ugyanis az összefogást az unió csak akkor tartotta szükségesnek, ha irányítóik, az „erős országok” érdeke megkívánta. Hadd ne emlegessük most a migránsügy kezelését, amelyben az összefogás helyett a széthúzás volt jellemző meg Magyarország örökös szidalmazása. No, ebben tényleg sikerült összefogniuk! A minap az EP elnöke, bizonyos Sassoli úr azt a mély igazságot találta mondani, hogy „a parlamentnek nyitva kell maradnia, mert a demokráciát nem állíthatja meg egy vírus”.

Azt hiszem, vagyunk néhányan, akik úgy gondoljuk, a vírus igenis megállíthatja a fene nagy demokráciát. Már csak azért is állíthatja meg, mert háborúban nincs demokrácia. Amiben pedig most élünk, az háború, százszor leírtuk már. Európa népessége és kultúrája elleni háború. A harmadik világháború. Rá­adásul egy másik háború is zajlik, az meg a vírus elleni háború. Akkor is, ha ezt az unió urai nem óhajtják figyelembe venni. De ha már ily demokratikus érzelmű az úr, meg az EU vezető garnitúrája, csak-csak megkérdeznénk, migránsügyben mikor rendeztek Európában igazán demokratikus népszavazást? Ugye, jól tudjuk, hogy Magyarország kivételével sehol?

De vissza a vírushoz! Jól is néznénk ki, ha például népszavazás döntene egy világjárvány idején a vírus elleni küzdelemben arról, hogy kell-e karantén, vagy nem kell. Ki vállalná a felelősséget a halálesetek növekvő számáért? Talán a Demokrácia elnevezésű úr? Az ki lehet? Mindenesetre a migránsinvázióért sem vállalt eddig még nyíltan felelősséget senki. Mint ahogyan arról sem mernek megmukkanni, hogy bizonyos járványokat bizony behurcolhatnak bármikor az ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen migránsok. De azért továbbra is vígan dobálóznak a demokráciával meg az emberi jogokkal, miközben e két fogalmat, ezek mai jelentését, értelmezését nem határozza meg senki. Vajon emberi jog-e a rendőrség szobáiban törni-zúzni, rendőröket megtámadni pusztán azért, mert a járvány elleni rendelkezések nem tetszenek néhány érintettnek, például itt tanuló iráni diákoknak? Joga van-e ide-oda mászkálni az országok között az esetleges fertőzötteknek?

Vészhelyzetben tehát nincs demokrácia. Vészhelyzetben a szakértők diktatúrája a kívánatos. Nem pedig holmi Soros által agyontámogatott, jogtalanságvédő csapatok felforgató tevékenysége. Ez is jogi kérdés. És ott, ahol az őrültségek elkövetése kap jogi védelmet – s ez ma Európa –, ott nincs jogállam. Ott a hülyeség és a gonoszság meg a sandaság és a hátsó szándékok diktatúrája van.

Az emberiség jövője a tudomány sikerességén múlik, állítják sokan. Én meg annyit tennék hozzá, hogy az emberi ostobaság, kapzsiság megállításának sikerén talán még nagyobb mértékben.

A Helsinki Bizottság tagjainak pedig azt ajánlom, költözzenek Iránba, s ott próbálják meg sajátos demokráciájukat terjeszteni.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Vírushadviselés

ĀFricska. Ismételjük a történelemleckét, mert az, mint tudjuk, a tudás édes szülője. Öt esztendeje még azt mondták, hogy az illegális migráció álprobléma, csak Orbán Viktor és a gaz jobboldali újságírók találták ki

Kacsoh Dániel

Kacsoh Dániel

Gumigerincűek

ĀGondolná az egyszerű ember, hogy ha már neki áldozatokat kell hoznia, komoly lemondásokkal jár a koronavírus elleni védekezés, akkor ez igaz mindenkire. Mondjuk, az ellenzékre. De nem