Galsai Dániel

Vélemény és vita

Száz dollár

Fricska. Uj Péter, a Soros György által támogatott 444.hu. vezére leleplezte a Soros György ellen áskálódó magyar jobboldaliakat!

Előbányászott egy 1989-es interjút, melyben Kövér László a következőket mondta: „Most pedig a Soros-alapítvány ösztöndíjából élek, amelyet többen pályáztunk meg. A téma: társadalmi mozgalmak, nemzeti identitás, nacionalizmus Kelet-Közép-Európában.” Csak hogy tisztázzuk a tényeket mindazok számára, akik még nem élték felnőtt létüket akkoriban. A rendszerváltás fordulóján az akkor 26-27 éves fiatal jogászok – mint annyian mások – abban a hitben éltek, hogy van egy kedves bácsi a nagy vízen túl, aki támogatja a kommunizmusellenességet. Akkoriban a magyarok Gorenje hűtőért jártak Ausztriába, George bácsi pedig heti száz dollárt fizetett azoknak, akikről azt hitte, hogy mellényzsebből megvehetők. Ezért cserébe 1990 után bejelentkezett, hogy felvállalná az egész magyar államadósságot – viszonzásul az országot akarta, de szerencsére nem sikerült neki. Erről szól ez a történet.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Soha többé kommunizmust!

ĀBűn engedni, hogy a minket követő generációk számára az ártatlanul elhurcolt és meggyilkolt férfiak és nők emlékét egy lecsukódó történelemkönyv fedele végleg elhomályosítsa

László Tamás

László Tamás

Erdély-órák (1.)

ĀAz Emberek a havason Nyirő József és Szőts István filmtörténeti jelentőségű alkotása