László Tamás

Vélemény és vita

A vagányságról

A Saul Alinsky által fémjelzett felforgató, anarchista hatalommegszerzési taktika és stratégia azonnal lelepleződik, ha kitérünk előle és nevetségessé tesszük

Az ajtónak való nekirohanás, a lépcsőházi akrobatika, a földre fekvés hamis látszat érdekében, a parlamenti botránykeltés, az obszcenitás és hasonlók nem vagányság, hanem minimálisan ostobaság, abnormalitás. A gondolat hiányát próbálják leplezni, magatartásuk silányság, feltűnési viszketegség. Amit tesznek, az csupán a hatalom megszerzésének anarchista technikája anélkül, hogy tudnák, hogy mit kezdenének majd a csalárd módon megszerzett hatalommal. Az ifjúság csupán kis részének imponál ez a fajta magatartás az életkori sajátosságként értékelhető lázadási szellemük ellenére. A normálisan gondolkodó fiatalság nem dől be sem a DK-nak, sem a Momentumnak, amelyek alapvetően az ifjúság körében szeretnének „hódítani”. Hogy miért nem sikerülhet nekik mindez, annak számos tapasztalati oka van.

Milyennek látjuk elfogulatlanul a magyar fiatalokat? Természetesen sokfélének, de a hangos kisebbség ellenére a túlnyomó többség elfordul mindenféle devianciától. Az igazi vagány fiatalság az előzőekben vázoltakkal szemben bátor, merész, a kihívásokat vállaló, határozott fellépésű, talpraesett, leleményes, áldozatkész, gyakorlati dolgokban helytállást mutató, karakán, képes a káros, olykor pusztító közhangulat ellen bátran fellépni. A magyar fiatalság istenkereső, életigenlő, az elkötelezettség útját járja a társas kapcsolataiban és a nemzetben gondolkodva egyaránt.

A fiatalok pontosan tudják, hogy a silányság nem vagányság, csak a minőség az. Tudják azt is, hogy a kulturálatlanság sem vagányság, az olvasottság, a széles körű ismeretek élethosszig való megszerzése viszont az. A tanulás, az ismeretek szerzése, a kitartó szorgalom vagányság, még ha az iskolában ez nem sikk, időnként megszólás, gúny jár érte. A minőség és a kultúra iránti vágyat egyre több törekvő fiatal ismeri fel és fog össze céljai elérése érdekében. Számtalan példáját látjuk ennek a tanulmányi versenyeken elért eredmények és a startup vállalkozások sikerei alapján.

Az önpusztítás – a drog, az alkohol és egyebek  – nem vagányság, csak az önmagunk megőrzése és tudatos fejlesztése az, testi–lelki–szellemi értelemben is. Az ifjúság túlnyomó része hiszi, tudja, hogy Istennek terve van velünk, mindannyiunkkal egyenként. A testi, lelki, szellemi edzés az igazi vagányság, ennek közösségi formája már-már forradalom. Ezt látjuk a sportegyesületekben, ahol a gyerekek, fiatalok tíz- és százezrei nemcsak egy-egy sportágat űznek, de megtapasztalják a sport számtalan pozitív hatását is: a győzni és veszíteni tudást, a közösségért élést, a szolidaritást. Ugyanezt tapasztaljuk az iskolákban is, minden ellenkező propaganda dacára.

A hitetlenség, az ateizmus és különböző válfajaik, az egyházellenesség nem vagányság, hanem sajnos csupán a liberális média fősodor hangja. A hívő lét megélése, gyakorlása viszont egyre inkább az, abban a világban, ahol mára a kereszténység lett a legüldözöttebb vallás. Az egyházi iskolák, az egyházi közösségek elkötelezett fiatalokat bocsátanak útjukra, olyanokat, akik készek és képesek a közéletben való aktív részvételre is. Számos kiváló, a polgári–keresztény értékrend iránt elkötelezett fiatalokból álló közösség vett részt a közelmúlt választási kampányaiban. A csíksomlyói zarándoklatok százezrei között is rengeteg a fiatal.

A férfi és női létünk megkérdőjelezése – ezzel egyáltalán az emberi mivoltunk, a természeti törvények elutasítása – a fősodratú média által Európában és az Egyesült Államokban támogatott genderelmélet propagálása nem vagányság, hanem önpusztítás. Az igazi vagány fiatal ezzel szemben ugyanazt hirdeti, amit az Alaptörvényben olvasunk férfiról és nőről, miszerint „Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját”.

Ezekre az egyértelmű szavakra reagált abszolút pozitívan az a több tízezernyi fiatal, akik idén kötöttek házasságot (harminc éve nem fogadtak ennyien örök hűséget egymásnak), hitet téve az elkötelezettség iránti vágyukról. Ezek a fiatalok tanúbizonyságot tettek a másik nem tisztelete, megbecsülése, az élet továbbadásának szándéka mellett is. A kormány családvédelmi akciótervében összességében immár több százezer fiatal vesz részt, ha minden elemét összeadjuk. Ez az igazi vagányság, de a mindenek feletti vagányság az volna, ha minél korábban kötnének házasságot és vállalnának gyermeket. Ez is be fog következni egy egyre jobban alakuló házasság-, család- és gyermekbarát közhangulat mellett.

A globalizmus nemzeteket megszüntetni szándékozó törekvései ellenére a nemzet tisztelete, értékeinek számon tartása, a szembeszállás a nemzetietlen megnyilvánulásokkal szemben igazi vagányság. Nekünk magyaroknak különösen érzékeny jelzőrendszerünk kell legyen minden ilyen megnyilvánulással szemben. Az ifjúság pontosan ismeri a nemzeti szuverenitás értékeit, a magyar történelem tanulságait, a magyar kultúra mással összehasonlíthatatlan kincseit, a magyar táj, a Kárpáthaza különlegességét. Ezt szolgálja a Rákóczi Szövetség hihetetlenül sikeres tevékenysége a fiatalság körében, vagy az erdélyi Tusványos, a magyar nemzetpolitika egyik legfőbb színtere tízezrek, közöttük túlnyomórészt fiatalok részvételével. Zsigereikben tudják Bán János, a nagysikerű Hunyadi-könyvek szerzője gondolatát, amely szerint egészséges nemzeti öntudat, nemzeti büszkeség nélkül esélytelenek vagyunk a jelen és a jövő kihívásaival szemben.

A honi balliberális erők által sugallt folyamatos elégedetlenség, a „minden rossz” állandó hangoztatása nem vagányság, csak önpusztítás, ezzel szemben a vagány fiatal ember minden napját fiatalságának életigenléséből fakadóan az örömök keresésével, átélésével tölti, pozitív, alkotó energiáit erre fordítja.

A fiatalság pontosan tudja, hogy a tiszteletlenség nem vagányság, alapfokon udvariat­lanság, az igazi vagány fiatal tisztelettudó. Tudják, hogy a családon belüli kölcsönös tiszteletet is kifejezi a tízparancsolat Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú éltű légy a földön! együttélési szabálya. Tudják, hogy ez a gondolat megfelelő keretet adhat, katalizálhat, hidat képezhet a két generáció között, ezzel segítve az értékek megmaradását. Hogyan? Úgy, hogy két irányba ad kereteket a szülő–gyermek kapcsolatban.

A fiatalság figyel, figyeli az őt megelőző generációkat, figyel az idők jeleire is, a rohamosan változó, új és új kihívásokra, keresi azokat a válaszokat, amelyekkel a meglévő értékeket megőrizve újakat teremtve rendezheti be a maga világát.

Milyen a mai magyar ifjúság? Egyáltalán nem olyan, amilyennek borús képpel láttatják! Az életigenlő, a hit kalandját vállaló, a törekvő, a hazaszerető fiataloké a jövő. Ők vannak túlnyomó többségben, akikre lehet építeni a nemzet közelebbi és távolabbi megmaradását, boldogulását. Bátran építhetünk rájuk, a túlnyomórészt polgári, nemzeti, keresztény alapokon álló magyar fiatalságra.

Kapcsolódó írásaink

Bogár László

Bogár László

Greta falhoz állít

ĀKellő hiszterizálás után már sikeresen lehet arra biztatni a tömegeket, hogy könnyű, gyors és olcsó megoldást „akarjanak” klímaügyben

Nagy Dóra

Nagy Dóra

Csillogó képmutatás

ĀKigyulladnak a lámpák, legördül a vörös szőnyeg, riporterek mikrofonnal a kezükben keresik a legjobb helyet, hogy aztán begördüljenek a hatalmas autók, és megérkezzenek a méregdrága ruhákba bújtatott sztárok

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom