Kondor Katalin

Vélemény és vita

Újabb leckéztetés

Merkel eleinte azt ígérte, „megcsináljuk”. Majd nem oly régen ugyanazt kezdte hangoztatni, amit Orbán Viktor már régen mond, hogy helyben kell segíteni a rászorulóknak

Nem vártam mást. Gondolom, többen vagyunk, akiket nem ért meglepetés, amikor „világgá repítették” a hírt: Trócsányi László biztosi kinevezését a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős posztra a szakbizottság tizenegy tagja nem támogatta, míg kilenc mellette szavazott. Két góllal nyertek tehát a folyton ellenünk fenekedők, honi hazaárulóink hathatós háttértámogatásának is köszönhetően.

Valószínű sokan elfelejtették már, hogy éppen öt esztendővel ezelőtt Navracsics Tibort próbálták keresztre feszíteni Brüsszelben. Őt szintén uniós biztosi posztra jelölte Magyarország, és végül a kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosi posztot kapta. A komédia ott is, akkor is lejátszódott. Az ő meghallgatásán például az egyik buzgómócsing vallató azt kérdezte a magyar jelölttől, be kívánja-e majd vezetni kötelező olvasmányként az unió iskoláiban, s persze Magyarországon is a fasiszta-antiszemita Nyirő József, Tormay Cécile és Wass Albert műveit? Sajnos Navracsics volt olyan úriember, hogy nem kérdezte meg az illetőt, olvasott-e egyáltalán az említett íróktól akár egyetlen sort is, hiszen, ha olvasott volna, nem merne ilyet kérdezni. Honi hazaárulóink tehát már akkor is jól dolgoztak, ami brüsszeli képviselőtársaik felvilágosítását illet. Trócsányit pedig már meg sem hallgatták.

Öt éve azt mondtam magamban, ennyi hazaárulóval, akik az ilyen tudatlan senkiháziaknak itthonról és Brüsszelből diktálnak, szinte reménytelen felvenni a harcot. Aztán persze az ember pihen egy kicsit, megrázza magát és reménykedik. Például abban, hogy egyszer talán csak-csak eljön az idő, amikor nem a folytonos harc jellemzi a mindennapokat. Nem jött el. Sőt! Lényegében naponta kényszerülünk szembesülni azzal, hogy ha valakinek az életét kereszténysége és magyarsága határozza meg, akkor azt üldözni és kirekeszteni kell. Trócsányi László is így járt, mert nem azt a dalt fújta, amit az Európai Unióban hallani akartak. Hogy további harca eredményes lesz-e vagy sem, nehéz megjósolni. Olvastuk ugyanis, hogy a tényeket mellőző és elferdítő döntés ellen jogi lépéseket tesz. Szurkolunk neki. Függetlenül attól, hogy tudjuk, az összeesküvők tovább fenekednek. Ellene is, meg az ország ellen is.

Persze látnivaló, hogy Európa elgyávult népe forrong. De valahol a mélyben, s nem a felszínen. Egyelőre nem vállalja az őt tönkre tenni szándékozók elleni nyílt harcot. S még azt sem meri vezetőitől megkérdezni, döntéseiknek mi az oka. Elég csak arra emlékeznünk, hogy Merkel eleinte azt ígérte, „megcsináljuk”. Majd nem oly régen ugyanazt kezdte hangoztatni, amit Orbán Viktor már régen mond, hogy helyben kell segíteni a rászorulóknak. Ám azon túl, hogy magatartása, különös pálfordulása nyilván kissé, vagy nem kissé meglepte a gondolkodó embereket, sem egyik, sem a vele ellentétes másik kijelentését nem magyarázta meg. Tehát sem azt nem tudtuk meg tőle, hogy miképpen fogják majd „megcsinálni”, továbbá arról sem értesültünk, hogyan segíti majd helyben a továbbra is vándorútra készülő embereket.

Persze, az „elgyávultakat” is meg lehet érteni, ha jól figyelünk a minket körülvevő világra. Naponta hallani hírt arról, hogy a szabadságukra oly büszke Nyugat-Európában minden bírálatot, amit az elit nem tart politikailag korrektnek, üldöznek, a véleménynyilvánítót megfélemlítik. Valószínű az sem véletlen, hogy a migránsok által elkövetett bűnöket meg szándékosan eltitkolják, vagy ha nem lehet már eltitkolni, akkor a büntetés igen enyhe, pofont adva ezzel a jogállamnak, de azt is megtapasztalhattuk, hogy akár fel is mentik az illetőt – pszichés sérüléseire hivatkozva.

Harcban állunk tehát, ki tudja, meddig. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy ebben a csatában nincs módunk megismertetni Euró­pa elgyávult, hátsó szándékkal teli polgárait a csodálatos magyar irodalommal. Például az Egri csillagokkal. Melyből ugyebár egyértelműen kiderül, hogy a hazaárulóknak méltó büntetés lesz a jussa. Ez idő tájt viszont úgy tűnik, Európában az árulók, azaz a Hegedüsök, és a minket folyton támadók, a „törökök”, többen vannak.

Mi viszont valószínű további leckéztetésekre számíthatunk.

Kapcsolódó írásaink

Kacsoh Dániel

Kacsoh Dániel

Átverés helyett biztonság

ĀEgyszeri, tizenkilencezer forintos nyugdíj-kiegészítést ígért a 2002-es kormányváltás előtt az MSZP, Lendvai Ildikó pedig külön kitért arra, hogy nem lesz gázáremelés

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Gyurcsány csomagol

ĀFricska. Az anyanyelve szerint magyar, egykori bukott miniszterelnökünk ismét kreativitásáról tett tanúbizonyságot