Baranya Róbert

Vélemény és vita

Gyurcsányné a páston

Szavai szerint hatalmas energiával és ambíciókkal vetette bele magát néhány hete a politikába Gyurcsányné Dobrev Klára

álláspont

A bukott miniszterelnök feleségének láthatóan megnőtt a bátorsága, miután családi vállalkozásként futtatott pártjuk az EP-választáson egészen tizenhat százalékig lőtt ki, így már négyen is szolgálhatják Brüsszelben az ottani bevándorláspárti erőket.

Gyurcsányné tehát politikai karrierbe kezd, de azért ő messze nem az az ártatlan politikai újonc, aminek sokan hiszik. Apró Antal unokája, Apró Piroska lánya dolgozott már Draskovics Tibor titkárságvezetőjeként, a Gyurcsány Ferenc által hátba szúrt Medgyessy Péter kabinetfőnökeként, de nyilván férje a fő politikai és egyéb mentora. Gyurcsányné mellesleg annak az Altusnak a vezérigazgatója, amely az Európai Bizottságtól kapott másfél milliárd forintos megbízást, felvetve ezzel a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, hiszen ez a pénz hova máshová vándorolt volna, mint a DK-hoz.

Az Altus volt az, amely baráti kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabának, ami után engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt tizenötmillió forint bírsággal sújtotta a céget az MNB, amely büntetőfeljelentést is tett ez ügyben. Miután pedig férje láthatóan képtelen visszakapaszkodni a hatalomba, adta magát a trójai faló ötlet, amely az EP-listavezetői poszttal indult, de már mindenki tudja, hogy miniszterelnök-jelöltséggel fog végződni.

A stratégia ugyanaz, és ezt már többek között a DK EP-kampánynyitóján is láttuk: Orbán Viktor a patás ördög, a nemzeti érdekeket sutba kell vágni, jöhet az európai egyesült államok. Az eszközök sem változtak: átgázolunk bárkin, ha úgy adódik, simán felrúgjuk a korábbi megállapodásokat, csak az a fontos, hogy közelebb kerüljünk a hatalomhoz. Így volt ez az ellenzéki előválasztáson is. Amikor pedig eljön az idő, Ferenc előlép a függöny mögül, ahogy azt az EP-választás napján is már láthattuk.

Gyurcsányné nemrég megígérte: a DK mindent megtesz annak érdekében, hogy ne fideszes politikus vezesse az EP külügyi bizottságát, legutóbb pedig Orbán Viktort tette felelőssé azért, mert a brüsszeli uniós csúcson nem született megállapodás a 2050-es klímasemlegességi célkitűzésről. Nem mulasztotta el, hogy találkozzon és közös fotót posztoljon a hazánkat elítélő jelentés elkészítőjével, Judith Sargentinivel, aki szerinte bátor nő, és sokat segített a magyar demokratáknak. Ne legyenek illúzióink, Gyurcsányné ott fog Brüsszelben hazája és a magyar kormány alá tenni, ahol és amikor csak tud, mindenért Orbán Viktort teszi majd felelőssé, még azért is, ha beborul az ég.

Közben itthon boldogan asszisztál Kálmán Olga egyre eszementebb kampányötletelgetéseihez, itt is megragadva az alkalmat, hogy összehúzott szemöldökkel támadja a kormányt és a miniszterelnököt.

Gyurcsányné akkor persze nem volt ennyire bátor, amikor kiderült, hogy férje mást se csinál, mint hazudik az egész országnak, mert csak így tud választást nyerni. Amikor gumilövedékkel lőtték ki a tiltakozók szemét, amikor az akkori rendőrség bosszúhadjáratában százakat vittek be, hogy jól megverjék őket. Amikor a bíróságok futószalagon ítélték el az előállított tiltakozókat, fittyet hányva az alapvető emberi jogokra és a törvényekre. Fogta a férje kezét annak 2009-es lemondásáig, miközben hites ura (joggal) vált Magyarország leggyűlöltebb politikusává – és ezt a pozícióját a mai napig sikeresen megtartotta.

A Gyurcsány família számára van egy rossz hírünk: nem fogjuk mindezt elfelejteni. És azt se, amit azóta műveltek.

Kapcsolódó írásaink

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Arányérzék

ĀTrumpot a „mély állam” liberális lapjai Amerikában és Európában folyamatosan támadják, és nyilván kevés hibát kell elkövetnie, hogy az elnökválasztásig ellehetetlenítsék, különös tekintettel arra, hogy akár folytathatja is elnökségét

Szalai Attila

Szalai Attila

Éjjeliszekrény

ĀJó lesz hát vigyáznunk, mit olvasunk. Pláne strandon, kávéházban, parkban ejtőzve egy padon – még meglátja az Index szemfülese, és máris felállítja a diagnózist: az vagy, amit olvasol

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom