Tudomány

Két év után visszakapta YouTube-csatornáját Donald Trump

A Capitoliumban történt zavargásokat követően függesztették fel a volt elnök csatornáját

„A mai naptól fogva Donald J. Trump csatornája már nem korlátozott, és új tartalmakat tölthet fel” – közölte Twitter-oldalán a legnagyobb videómegosztó portál, amely így több mint két évvel a Capitolium ostroma után feloldotta az egykori elnök csatornáját – írja a Liner.hu. 

Két év után visszakapta YouTube-csatornáját Donald Trump
Donald J. Trump
Fotó: Northfoto

„Gondosan felmértük a valós erőszak folyamatos kockázatát, miközben egyensúlyt teremtettünk a választók számára annak lehetőségével, hogy a választások előtt egyformán hallhassanak a nagy országos jelöltektől” – magyarázta a felfüggesztés feloldását a YouTube.

A Twitterből nem kért Trump.

Habár a volt elnök és csapata ezt követően ismét tölthet fel videókat, követőik pedig kommentelhetnek is ezek alá, néhány kontent továbbra sem lesz elérhető, amelyeket erőszakos tartalomként értékelt a YouTube – írta meg a Metro.

Donald Trump Twitter-fiókját 2022-ben tették újból elérhetővé, azonban a volt elnöknek hiába van több mint 87 millió követője a platformon, 2021 januárja óta nem tett közzé új tartalmat.

A Capitolium ostroma 2021. január 6-án történt, amikor Trump szimpatizánsai Washingtonban gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a Joe Biden győzelmével végződő elnökválasztás miatt, és követeljék annak eredménytelenné nyilvánítását.

Kapcsolódó írásaink