Tudomány

Űrkozmetikumokat visznek a Nemzetközi Űrállomásra 2024-ben

A Pola Inc. kozmetikai vállalat és a légiközlekedési szolgáltatásokat nyújtó ANA Holdings Inc. bemutatta azokat a speciális bőrápolási termékeket, amelyeket a tervek szerint a Japán Űrügynökség űrhajósa 2024-ben magával visz majd a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) – számolt be az Origo.

Űrkozmetikumokat visznek a Nemzetközi Űrállomásra 2024-ben
Képünk illusztráció
Fotó: Wikipedia

A Japan Today úgy értesült, hogy a Pola és anyavállalata, az All Nippon Airways által létrehozott Cosmology termékcsaládból egy arclemosó és egy testápoló kifejezetten az űr alacsony gravitációs és erőforráshiányos körülményeihez készült – írják.

Mindkét termék kifejezetten a Japán Űrügynökség felhívására készült, a szervezet ugyanis olyan bőrápolási kozmetikumokat keresett, amelyek ugyanúgy képesek megoldást nyújtani a földi és az űrbéli életmód problémáira – számolt be a lap.

Azt írták, hogy az arclemosót és -tisztítót úgy fejlesztették ki, hogy az csupán minimális vízigényű legyen, amely így kíméli az ISS korlátozott vízkészletét. A testápoló pedig folyamatosan félig szilárd halmazállapotú, így az űrben is ugyanúgy használható marad, mint földi körülmények között.

A termékeket október 1-étől fogják árusítani a drogériákban, habár igen borsos áron, 7 480 japán jenbe fog kerülni, ami mintegy 18 000 forintot jelent. A fő cél azonban az, hogy ezek a termékek elkísérhessék majd Kimiya Yui japán űrhajóst 2024-ben az ISS-re – írták.

Kapcsolódó írásaink