Történelem

A királynő hálójában

Viktória naplófeljegyzései a nájészakájáról

Viktória királynő buja naplófeljegyzései olyanok, akárcsak egy 19. századi Szürke ötven árnyalata. A fiatal Viktória királynő falta az életet, és az élvezetekre sem mondott nemet, ám tanácsadói úgy döntöttek, hasznosabb lenne számára, ha az evangélikusok által vezetett, felemelkedő puritán mozgalmat támogatná, mivel ez új kezdetet jelentene a monarchia számára – írja cikkében a Hamuésgyémánt.hu. 

A királynő hálójában
Viktória királynő és Albert herceg
Fotó: Supplied

A nőknek azt javasolták, hogy dőljenek hátra, és gondoljanak Angliára a nászéjszakájukon. A kor kiemelkedő orvosai pedig fizikailag lehetetlennek tartották, hogy az asszonyok élvezzék a szexet.

Nyilvánosan a királynő is engedelmeskedett ezen kéréseknek, azoban az ajtók mögött egyáltalán nem vetette meg a pikáns kalandokat. Ezt honnan lehet tudni? Jelentős időt töltött azzal, hogy naplójába jegyzetelt, ebből pedig a legbujább pillantokat sem hagyta ki.

Viktória 1840-ben ment feleségül unokatestvéréhez, Albert herceghez. Az uralkodónő odáig volt a hercegért. Házasságuk előtt gyakran írt arról, hogy rendkívül jóképűnek találja. A nászéjszaka pedig nem okozott csalódást neki.

„Soha, de soha nem volt még ilyen estém. Az én legkedvesebb, legdrágább Albertem egy zsámolyon ült mellettem, és az ő szeretete és ragaszkodása olyan mennyei boldogsággal töltött el, amelyről korábban álmodni se mertem. Átölelt, és újra és újra megcsókoltuk egymást. Ó! Ez volt életem legboldogabb napja!” – írta a királynő.

Az ifjú házasok remekül kijöttek egymással, – ami akkoriban korántsem volt magától értedődő –, Viktória pedig nagyon élvezte az első együttlétet.

„Mindketten lefeküdtünk. A karjaiban voltam, majd a mellkasára tettem a fejem. Olyan gyöngéd volt, és olyan édes neveken szólított, ahogy még más soha. Hihetetlen boldogság” – olvasható egy másik naplóbejegyzésben.

De a vágyakozó visszaemlékezések sem voltak tőle szokatlanok: „Olyan jól nézett ki a fehér kasmírnadrágjában, ami alatt semmi sem volt.”

De számtalan más bizonyíték is alátámasztja, hogy a királynő és a hercegi hitves mennyire odavoltak egymásért. Annak érdekében, hogy a lehető legjobban ki tudják élvezni a házas életet, állítólag külön gombot szereltettek a hálószobájukba a Wight-szigeten lévő hatalmas nyaralójukban. Így az ágyból is zárni tudták az ajtókat, hogyha esetleg egy rakoncátlan inas be akarna hozzájuk nyitni, ezt ne tehesse meg.

Vegyük figyelembe azt is, hogy kilenc gyermekük született.

Daisy Goodwin szerint, aki a Viktória című tévésorozat forgatókönyvét írta, a királynő orvosa azt javasolta neki, miután megszülte utolsó gyermekét, hogy nem kellene több gyermeket vállalnia. Amire az uralkodónő csak annyit felelt:

„Akkor nincs több móka az ágyban?”

Viktória egyértelmű vágya férje iránt túlmutatott a hálószobán is, hiszen rendszeresen adtak egymásnak – az akkori viszonyokhoz képest – merész ajándékokat. Az uralkodó egyszer egy meglehetősen erotikus Franz Xaver Winterhalter-festményt ajándékozott hitvesének, amely egy csoport meztelen nőt ábrázol, akik fürdéshez készülődnek.

Albert egy alkalommal úgy döntött, hogy a tökéletes ajándék királynőjének, ha egy márványszobrot készített magáról, amelyen érzéki görög harcosként pózol. Viktória annyira pikánsnak találta a szobrot, hogy a Wight-szigeti otthonának egy privát részébe költöztette, és készíttetett egy szalonképes változatot, amely ma is a Buckingham-palota gyűjteményében található.

Ám a királynő buja kalandozása Alberttel 1861-ben véget ért, amikor a herceg hastífuszban életét vesztette. Viktória állami gyászt rendelt el, és maga is fekete ruhát öltött. Kerülte a nyilvánosságot, és a következő években alig tette be a lábát Londonba. Innen ered népszerű beceneve, a „windsori özvegy”.

Kapcsolódó írásaink