Tech

Egy hajókiállítás különleges jachtján bukkantak a ritka sportautóra

A hátsó fedélzeten, egy kosárlabdapalánk alatt parkoltak le egy Lamborghini Countach LP5000-rel

A Countach LP5000 QV-t 1985-ben mutatták be, immár a márka továbbfejlesztett V12-es blokkjával.

Egy hajókiállítás különleges jachtján bukkantak a ritka sportautóra
Igazi különlegesség ez az autócsoda
Fotó: supercars.net

A hengerenként négy szelepet számlaló hajtáslánc üzemanyagbefecskendezéses változata 420 lóerős teljesítményre képes, de ebből csak 66 darab készült, míg az európai piacra további 544-et gyártottak, de karburátorral és 455 lóerővel – írta meg a vezess.hu.

Azt viszont sokan vitatják (a TikTokon megjelent videó kommentszekciójában is), jó-e a Lamborghininek, hogy a sós vizű kikötőben tölti a napjait.

A hajó, amin utazik az Y.co szerint egy 53 méteres példány, amelynek irányítását kilenc fős legénység tudja ellátni. 2004-ben szállította le az Oceanfast, jelenlegi tulajdonosa 2011 óta használja, nevét pedig a víz japán nyelvű megfelelője után kapta. Hat évvel ezelőtt teljesen felújították, a tulajdonosoknak egy privát fedélzetet is kialakítottak. A többi fedélzet is egészen fényűző: 14 férőhelyes jakuzzi, bárok és napozóterek garantálják a kényelmet.

Igaz, teljesítményben meg sem közelíti az olasz sportkupét, hiszen végsebessége 28 csomó, ami 52 km/órával egyenlő, a hatótávja több mint 8300 kilométer.

Kapcsolódó írásaink