Tech

Őrjöngő csaj applikáció a láthatáron

Ha valakinek a jövőben nem lesz elég, hogy a barátnője/felesége/élettársa őrjöng, akkor még egy appal is fokozhatja majd odahaza a hangulatot.

Őrjöngő csaj applikáció a láthatáron
Ha nem elég a valós méreg, lehet digitálisan is fokozni a botrányt
Fotó: AFP/BSIP/Gaia/Despina

Sajátos újítást képvisel az AngryGF alkalmazás, amelyet a Mandiner szúrt ki. Mint a lapban megjegyzik, a mesterséges intelligenciára épülő, virtuális partnereket személyre szabottan előállító alkalmazásoknak immár se szeri, se száma, s a sikerük akkora, hogy egyesek új iparágat vizionálnak köréjük.

A Wired beszámolója szerint a fejlesztők vélhetően egy hatalmas piaci rést vettek észre a cuki, szerethető és a felhasználó igényeit minden virtuális értelemben kielégítő chatbotok tengerében, ezért alkothatták meg a dühös barátnőt. Ez a hamis pozitív érzelmektől csöpögő interakciók helyett a konfliktusok kezelésére és a frusztrált partnerekhez szükséges kommunikációra neveli az embert.

Legalább is állítólag, mert úgy tűnik, a mérnökök kissé túltolták a szekeret a határon.

Az alkalmazás kritikusai szerint az AngryGF-en éppen ezért lenne még mit csiszolni. Az állandó negativitás ugyan valóban ellenpólust képez a cukormázas virtuális barátnős alkalmazásokkal szemben, de a folyamatos elutasítás és a lehetetlennek tűnő konfliktuskezelés egy idő után frusztrálóvá és dühítővé válik.

Kapcsolódó írásaink