Tech

Második helyen végzett egy nemzetközi kiberbiztonsági versenyen a PTE csapata

A verseny a kiberbiztonsági és hálózatos területen elismertnek számít

Csaknem félezer indulóból a második helyen végzett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karának csapata a Cisco CyberCUP nemzetközi kiberbiztonsági versenyen – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény szombaton az MTI-vel.

Második helyen végzett egy nemzetközi kiberbiztonsági versenyen a PTE csapata
447 európai csapatból a rendkívül előkelő második helyezést szerezte meg a PTE Műszaki és Informatikai Kar csapata a Cisco CyberCUP nemzetközi kiberbiztonsági versenyen
Fotó: Facebook/Pécsi Tudományegyetem

Közleményük szerint a Magyarországot egyedüli csapatként képviselő „PTEnigma” a 447 nevezett európai csapatból jutott a 16-os döntőbe, majd a pénteken online rendezett fináléban az olasz Bari Egyetem (Universitá Degli Studi Di Bari Aldo Moro) csapata mögött minimális különbséggel lemaradva végzett a második helyen.

A kommünikében Gyurák Gábort, a csapatot felkészítő oktatót idézve kiemelték: a verseny a kiberbiztonsági és hálózatos területen elismertnek számít, amit az is mutat, hogy az előkelő helyezés után számos megkeresés érkezett a csapathoz együttműködési szándékkal.

A sikeres szereplés azt mutatja, hogy a karon folyó oktatás „színvonala nemcsak eléri a nemzetközi felsőoktatás elitjét, de számos tekintetben még meg is előzi azt” – idézték a közleményben a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánját.

A PTEnigma csapatának mind a négy tagja – Nagy Katinka, Mohammad Elayan, Oláh Levente és Tolnai Máté – a kar mérnök-informatikus hallgatója.

Kapcsolódó írásaink