Tech

Titkos helyek a Facebookon és a Messengeren

Az évek során előfordult, hogy a Facebook-fiókjával jelentkezett be egy alkalmazásba?

Három rejtett részt tárt fel The Sun a népszerű közösségi oldalon, a Facebookon, amelyeket talán soha nem is vett észre – írta meg a borsonline.hu

Titkos helyek a Facebookon és a Messengeren
Képünk illusztráció
Fotó: Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Üzenetek

A Facebook Messenger postaláda biztosan tele van az ismerőseitől származó üzenetekkel, de nem mindenki tudja, hogy valójában két postafiókja van. A Messenger alkalmazáson belül kattintson a képernyő bal felső sarkában található menüre. Ezután menjen az Engedélykérések fülre, ahol olyan emberektől találhat üzeneteket, akik nem ismerősei a Facebookon. Ha már régóta használja a közösségi oldalát, valószínűleg kapott itt néhány üzenetet. Ezt lehet, hogy ismerte, de ha megnézi az oldal tetejét, egy Kéretlen tartalom lapot is láthat. Ide kattintva még furcsább üzenetekkel találhatja szemben magát. A Facebook ugyanis ide rakja a gyanús, furcsa vagy spam jellegű leveleket. Bármelyiket törölheti anélkül, hogy rákattintana, ha a Szerkesztés lehetőséget választja a jobb felső sarokban.

Kérelmek

A Facebooknak van egy listája arról az emberekről, akiket ismerősnek jelölt az évek alatt. Itt megnézheti az összes megválaszolatlan kérést. Szerencsére törölni is lehet ezeket a régóta figyelmen kívül hagyott jelöléseket. Két lehetőség van ennek a listának a megkeresésére. Asztali számítógépen kattintson erre a linkre, majd a Küldött jelölések megtekintése lehetőségre a bal felső sarokban, mobilon pedig nyissa meg a Facebook-alkalmazást, majd lépjen a menübe. Az Ismerősök menüpontban kattintson az Összes megtekintése elemre a jobb felső sarokban. Kattintson a jobb felső sarokban lévő három pontra, és megjelenik egy felugró ablak: A küldött jelölések megtekintése.

Csatlakoztatott alkalmazások

Az évek során előfordulhat, hogy ön is a Facebook-fiókkal jelentkezett be bizonyos alkalmazásokba és játékokba. Ezek az alkalmazások azonban hozzáférhetnek az adataihoz, és ezek egy része személyes is lehet. A túl sok információ költséges lehet az adatvédelem szempontjából. Szerencsére azonban ellenőrizheti, hogy mely alkalmazások kapcsolódnak a fiókjához, és leállíthatja a hozzáférést. A Facebookon kattintson a profilképére a jobb felső sarokban. Válassza a Beállítások és adatvédelem lehetőséget, majd kattintson a Beállítások gombra. Ezután válassza az Alkalmazások és webhelyek lehetőséget a bal oldalon. Itt láthatja ezeket a bizonyos alkalmazásokat, webhelyeket és játékokat. A Megtekintés és módosítás lehetőségre kattintva megnézheti és szerkesztheti azok beállításait – írja a The Sun.

Kapcsolódó írásaink