Tech

Hamarosan az Office szoftverek is MI-funkciókkal bővülnek

Nemrég a Microsoft is úgy döntött, hogy elkötelezi magát a téma mellett

A Microsoft jelenleg minden lapját a mesterséges intelligenciára teszi fel, a Bing kereső után hamarosan az Office szoftverek is okosabbak lesznek – írta a PC World.

Az utóbbi években rohamtempóban fejlődtek a különféle gépi tanulásra épülő technológiák, a nagy tech cégek pedig egyre több energiát fordítanak arra, hogy lehetőleg a konkurencia előtt adoptálják ezeket az izgalmas megoldásokat.

Nemrég a Microsoft is úgy döntött, hogy elkötelezi magát a téma mellett és be is fektetett tízmilliárd dollárt az OpenAI cégbe, amely a ChatGPT nevű chatbotot és az azt működtető technológiát fejleszti. A cég korábban már bemutatta, hogy a Bing keresőmotor hogyan lesz jobb a technológia által, viszont ha minden igaz, hamarosan megtudjuk, hogy a többi termékük miként tud majd előnyt kovácsolni belőle.

A The Verge szerkesztőségének belsős információi szerint a Microsoft hamarosan bemutatja, hogy az OpenAI modeljére alapuló Prometheus Model hogyan teszi majd produktívabbá a Microsoft Word- és Outlook-felhasználók mindennapjait.

Ha lehet hinni az információknak, akkor a Microsoft azzal kísérletezik, hogy az Outlook a Prometheus segítségével jobb keresési találatokat adjon nekünk, illetve segít válaszleveleket megfogalmazni, míg a Word a szövegeink megfogalmazását igyekszik majd jobbá tenni a modellt felhasználva. A szövegek generálása mellett a PowerPoint is újabb funkcióval bővülhet, a híresztelések szerint ugyanis a Prometheusszal felszerelt verzió képes lesz automatikusan grafikonokat generálni a prezentációkhoz.

Érthető, hogy a Microsoft igyekszik minél gyorsabban betörni ebbe a térbe, hiszen a Google pontosan ugyanezen fáradozik, bár valószínűleg némi versenyelőnyt jelent a redmondi cégnek, hogy a Bard első bemutatójának csúfos beégés lett a vége.

Kapcsolódó írásaink