Tech

Drágulni fognak az Xbox Series konzolok

Újabb rossz hírt kaptak a következő generációs konzolt vásárolni kívánók, az Xbox-üzletágat vezető Phil Spencer a CNBC-nek adott interjújában megkezdte a Microsoft konzoljaival szemezők lelki felkészítését az áraik megemelésének bejelentésére – írja az Origo.hu

Drágulni fognak az Xbox Series konzolok
Az új Xboxok árai az idei ünnepi szezonig nem fognak emelkedni
Fotó: xbox.com

A portál úgy fogalmazott, Spencer szerint a cég jelenleg modelltől függően 100–200 dollár veszteséggel árulja az Xbox Series S és Xbox Series X gépeket, ez pedig nem maradhat így örökké.

Az Origo.hu arról is beszámolt, az új Xboxok valamelyikét karácsonyra beszerezni kívánók számára jó hír, hogy Spencer szerint az idei ünnepi szezonig nem fog semmilyen áremelkedés életbe lépni, ezek szerint legkorábban a jövő év elején jöhet a régóta levegőben lógott árkorrekció. Emellett Spencer erősen célzott rá, hogy a gépekhez tartozó játékok és előfizetések sem maradnak örökké a megszokott árakon.

A rivális Sony idén augusztus végén emelte meg a PlayStation 5 és a PlayStation 5 Digital Edition árait, mindkettő esetében 50 euróval. A fenti sorrendben 550 euró és 450 euró lett az új ár, ami 226 ezer és 185 ezer forintot jelent, ám Magyarországon ténylegesen mindkét modell csak súlyos tízezrekkel drágábban kapható. Az Origo.hu cikkének írásakor az Xbox Series X jellemzően 225 ezer forint, míg az Xbox Series S 125 ezer forint körüli áron volt megvásárolható.

Kapcsolódó írásaink