Tech

Zalaegerszegen rendezik meg az első Magyar Drón Világkupa futamot

A csaknem 60 fős mezőnyben az élvonal pilótái vesznek részt

A zalaegerszegi ZalaZone Járműipari tesztpályán rendezik meg szeptember 17–18-án az első Magyar Drón Világkupa Futamot – jelentették be pénteken, a zalai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Zalaegerszegen rendezik meg az első Magyar Drón Világkupa futamot
Zalaegerszeg, 2022. szeptember 16. Rohács Dániel, a Magyarországi Drón Koalíció elnöke, Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Palkovics László technológiai és ipari miniszter és Balaicz Zoltán polgármester
Fotó: MTI

Palkovics László technológiai és ipari miniszter közölte, hogy a csaknem 60 fős mezőnyben az élvonal pilótái vesznek részt. Hozzátette: a kormány szándéka, hogy a jövőben minden évben Magyarország helyszíne legyen egy világkupa futamnak.

A miniszter kifejtette: az Európai Bizottság becslései szerint a pilóta nélküli légi járművekkel összegfüggő területeken két évtized múlva több mint 100 ezren dolgozhatnak a kontinensen. Az iparág közvetlen és áttételes hatásai elérik, vagy meghaladják majd a 10 milliárd eurót. A közútinál biztonságosabb, tisztább és gyorsabb közlekedési módoknak 2030-ig akár 340 millió felhasználójuk is lehet.

Kiemelte, Magyarország az elsők között szeretne lenni a drónok alkalmazása, kutatása és gyártása területén. Ezért hozták létre szakmai közösségként tavaly a Magyarországi Drón Koalíciót, melynek fő feladata a drónstratégia előkészítése.

A világkupa sorozat alapja lehet a köznevelési intézményekben, valamint az agrárszakképzésben és felsőoktatásban kiírásra kerülő versenysorozatnak – jelezte Palkovics László.

Rohács Dániel, a Magyarországi Drón Koalíció elnöke elmondta, a drón világverseny megrendezése több területen, köztük a technológiafejlesztésben is előrelépést jelent.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom