Tech

Megérkezett a magyar fejlesztésű chatbot a Viberre

Egy szegedi fejlesztőstúdió készítette el a MÁV-ra kifejlesztett, teljes magyarországi vasúti menetrendet tartalmazó chatbotot, amely most a Viberen is megjelent.

Megérkezett a magyar fejlesztésű chatbot a Viberre
A Sihuhu egy praktikus eszköz, amely képes könnyebbé tenni a vasúttal utazók százezreinek életét
Fotó: androgeek.hu

A Sihuhu nevű robotot közel két évvel ezelőtt fejlesztette ki messengerre a RoboRobo nevű magyar cég, hogy segítse a vonattal utazók mindennapjait. A Vibernek megtetszett a projekt, így most beemelték azt az üzenetküldő alkalmazásba.

A Sihuhu egy praktikus eszköz, amely képes könnyebbé tenni a vasúttal utazók százezreinek életét. Egy egyszerű menetrend kereséshez a felhasználónak nincs más dolga, mint 2 települést elküldeni üzenetben (pl. Szeged-Budapest), és a bot azonnal munkához is lát. A pontosított keresések esetében (pl. Mikor megy a következő vonat Pécsről Budapestre? ) szövegesen válaszol a robot, hogy időn spóroljon a felhasználónak.

Olyan élethelyzetek esetén is feltalálja magát a robot, ahol a felhasználók szűkíteni szeretnék a járatok listáját, vagy egy adott információhoz szeretnének hozzáférni. Ilyen például a másnapi első vonat indulási időpontja, vagy a menetjegy ára egy kiválasztott vonalon - írja a botblog.

Az oldal rövid példákkal is szemlélteti, hogy milyen üzeneteket képes feldolgozni a Sihuhu:

 • “Berettyóújfalu-Békéscsaba”
  A Sihuhu elküldi a két település közötti menetrendet oda és vissza úttal, valamint egy külön menetrend kártyát is.
 • “Következő vonat: Pécs » Győr”
  A Sihuhu kikeresi a következő induló vonatot az adott napon a két település között és még az azt követő 3-at. Az adatokat összesíti és elküldi üzenetben.
 • “Mikor indul az első vonat Szegedről a Nyugatiba?”
  A Sihuhu kikeresi az első induló vonatot az adott napon a két település között és még az azt követő 3-at. Az adatokat összesíti és elküldi üzenetben.
 • “Utolsó vonat Bp – Szeged?”
  A Sihuhu kikeresi az adott napon utolsó induló vonatot a két település között és még az azt megelőző 3-at. Az adatokat összesíti és elküldi üzenetben.
 • “Köki,Kecskemét menetjegy”
  A Sihuhu kikeresi az összes jegyárat a két település között és felhasználja a felhasználóhoz beállított kedvezmény százalékot. Az adatokat összesíti és elküldi üzenetben.
 • “Átszállás nélkül Szeghalom Békéscsaba között.”
  A Sihuhu kikeresi az első induló vonatot a holnapi napon a két település között és még az azt követő 3-at. Az adatokat összesíti és elküldi üzenetben.

Emellett minden vonatút rendelkezik saját útinformációs adatlappal, amely lementhető a Viberen belül vagy átküldhető másoknak is.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink