Sport

Kéri Bianka: az utolsó 30-40 méteren kijött az erőkülönbség

A 29 éves magyar versenyző már harmadszor állt rajthoz a Nemzeti Atlétikai Központban a vb-n. A 4x400-as vegyes váltóval országos csúcsot elérve a 11. lett az első napon, majd szerdán 2:00.20 perces idővel jutott tovább a 800 m előfutamából

A pénteki elődöntőben a második futamban kapott helyet, futamonként az első két helyezett, illetve a további két legjobb idő tulajdonosa folytathatta a fináléban.

Kéri Bianka: az utolsó 30-40 méteren kijött az erőkülönbség
Kéri Bianka (balra) a női 800 méteres síkfutás elődöntőjében
Fotó: MH/Purger Tamás

Az SVSE középtávfutója az első körben a mezőny végén helyezkedett és arra figyelt, hogy ne szakadjon le. Majd 600 méternél megindult előre, az utolsó kanyarban egészen a harmadik helyre futott fel. A hajrát azonban nem bírta jól, sorra elmentek mellette a többiek, végül 2:01.68 perccel nyolcadik lett.

A veszprémi középtávfutó a vegyes zónában kifejezetten csalódottan értékelt, leginkább azért, mert lényegesen jobb időt szeretett volna futni.
"Előzetesen abban bíztunk, akivel a taktikáról beszélgettünk, hogy annyi nagyon gyors futó van a mezőnyben, hogy nem nekem kell majd a tempót vinni és majd beállok a mezőny közepére nagyjából. Az első 200 méter gyors is volt, de akkor elöl behúzták a kéziféket, én pedig egy olyan bezárt helyre ragadtam, ahonnan sehogy sem tudtam feljebb jönni" - idézte fel futamát Kéri Bianka. - "Az első körünk 61.8 másodperc, vagy valami ilyesmi volt, ami nagyon lassú. Ahhoz képest 2:01.6-ot futottam, azaz gyorsult a tempó. Próbáltam nyomni, hajrázni, de ennyi volt benne, az utolsó 30-40 méteren kijött az erőkülönbség. Nagyon taktikus verseny volt, ezt még tanulnom kell."

Kapcsolódó írásaink

Hamisítják az atlétikai vb jegyeit

ĀA jegyüzérek borsos áron, többszörösen másolt belépőket kínálnak a gyanútlan vásárlóknak - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t