Sport

Karim Benzema sérülés miatt nem rúghat labdába a világbajnokságon

1978 óta először fordul elő, hogy az aktuális Aranylabdás hiányzik a világbajnokságról

Szombat este már megírtuk, hogy a francia labdarúgó-válogatott szombati edzésén megsérült az idei aranylabdás Karim Benzema. Közben hivatalossá vált, hogy a Real Madrid kiválóságának ki kell hagynia a ma kezdődő katari vb-t.

Karim Benzema sérülés miatt nem rúghat labdába a világbajnokságon
Az idei Aranylabda-szavazás győztese a szombati edzésen dőlt ki a sorból
Fotó: AFP/FRANCK FIFE

Az idei Aranylabda-szavazás győztese a szombati edzésen sérült meg, azonnal nem lehetett tudni, mekkora a baj. Aztán a francia sajtó éjfél körül úgy értesült, hogy Benzema nem a combizmára sérült rá (amely miatt több hetet is kihagyott ősszel a Real Madridban), új sérülésről, izomsérülésről van szó.

A francia válogatott szombaton késő este bejelentette, hogy a friss aranylabdás csatár nem tudja vállalni a játékot Katarban, így nem lesz a keret tagja. 

A francia válogatott szövetségi kapitányának, Didier Deschamps-nak hétfőig van lehetősége Benzema helyett egy másik játékost behívni a végleges, 26 fős keretbe. A francia sajtó szerint a Monaco támadója, Wissam Ben Yedder pótolhatja Benzemát.

Az ág is húzza a kulcsembereiket (pl. Mike Maignant, Paul Pogbát és N'Golo Kantét) nélkülöző franciákat, hiszen a válogatott felkészülése során már Christopher Nkunkut is elvesztették sérülés miatt, őt Kolo Muani pótolta a keretben. 

Kapcsolódó írásaink