Sport

Egervári Sándor tippjei az elődöntőkre

Nem gondolta volna Egervári Sándor, hogy egyszer megtörténik, hogy a francia válogatott unalmas mérkőzést játszik. A korábbi szövetségi kapitány szerint spanyol–holland döntő lehet a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Egervári Sándor tippjei az elődöntőkre
A háromgólos holland Cody Gakpo (jobbra) tovább növelheti találatainak számát
Fotó: AFP/ANP Mag/Koen van Weel

– A legjobb formában lévő négy válogatott jutott az elődöntőbe?

– Az Európa-bajnokság korábbi szakaszában néhány meglepetés született, ilyen volt a grúzok, szlovákok, szlovénok és törökök nyolcaddöntőbe jutása. A negyeddöntőkben viszont már érvényesült a papírforma: mind a négy elődöntős csapat, az angol, a francia, a holland és a spanyol az első tíz között van világranglistán. A meglepetés számomra az volt, hogy például a legutóbbi két világbajnokságon arany- és ezüstérmes franciák támadójátéka milyen gyenge volt. Az eddigi öt mérkőzésen egy gólt szereztek. Soha sem gondoltam, hogy franciák meccsén unatkozni fogok.

– Mindezek után hogyan ítéli meg a franciák esélyét a spanyolok ellen a keddi elődöntőben?

Egervári Sándor: Mészöly Kálmánt mindenki tisztelte
Egervári Sándor a látványos futballnak szurkol
Fotó: MH

– Eddig nekem a legjobban a spanyolok játéka tetszett. Gyors, látványos a támadójátékuk, két remek szélsővel. Nem állva várják a labdát, mint a franciák. Ezért én spanyol győzelmet várok.

– Milyen eredménye fogadna az Anglia–Hollandia szerdai elődöntő előtt?

– Az angol támadójátéka nagy csalódás számomra is, viszont a védekezésük nagyon stabil, öt meccsen eddig három gólt kaptak. A hollandok játéka folyamatosan javul, sokat mondó, hogy az eddig gólarányuk 9–1, tehát plusz nyolc. Nehéz ugyan megjósolni a győztest, de én inkább a holland győzelemre fogadnék. Az elődöntőkben továbbra is a látványos futballnak szurkolók.

Kapcsolódó írásaink

Telitalálata lett a BBC szakírójának

ĀA BBC szakírója annak ellenére a francia válogatottat tartja esélyesnek, hogy támadói eddig „sztrájkoltak”, az eddig öt mérkőzésen mindössze egy gólt szerzettek Németországban, az is tizenegyes volt