Sport

Bemutatkozott Szoboszlaiék új edzője

Arne Slot: Nagy lábnyomba lépek

Sajtótájékoztató keretében pénteken bemutatkozott a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató FC Liverpool labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Arne Slot, aki szuperlatívuszokban beszélt elődjéről, Jürgen Kloppról.

Bemutatkozott Szoboszlaiék új edzője
Bemutatkozott Arne Slot, az FC Liverpool labdarúgócsapatának új vezetőedzője
Fotó: AFP/ANP/Bart Stoutjesdijk

„Nagy lábnyomba lépek, de egy olyan csapatot veszek át, amelynek győztes mentalitása van” – fogalmazott a holland tréner. „Amikor Jürgen idejött, úgy jellemezte magát, hogy ő a normális, de ami igazán különlegessé teszi őt, az az örökség, amit itt hagyott. Amit ennek a klubnak adott, az több, mint normális.”

A német Klopp az idény végén távozott a Vörösöktől, akikkel mintegy kilencéves regnálása alatt bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, FA Kupát és Ligakupát is nyert. Slot elárulta, hogy beszélt elődjével, de a részletekbe nem akart belemenni.

„Sok mindenről értekeztünk, de ez maradjon köztünk” – fogalmazott a 45 éves szakember, aki a Feyenoordtól érkezett a Liverpoolhoz.

Az új vezetőedző világossá tette, hogy újabb címeket akar nyerni a csapattal.

„Az ember olyan klubnál akar dolgozni jó játékosokkal, amelynél lehetőség van valamit nyerni. Szeretek nyerni és itt esélyem lesz erre” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy várja-e már a sorozatban négyszer bajnok Manchester Cityt irányító Josep Guardiolával a párharcot, Slot visszafogottan reagált.

„Természetesen örülök, de sok jó edző van az angol bajnokságban. Pep egy közülük” – mondta. „Örülök, hogy itt Angliában dolgozhatok, de nem a Man City miatt. Jelenleg az Ipswich a következő, ezáltal a legfontosabb ellenfelünk.”

A Liverpool a Premier League első fordulójában, augusztus 17-én az újonc otthonában lép pályára.

Kapcsolódó írásaink