Sport

A 22 éves Palasics kiszorította a 39 éves Miklert a keretből

Chema Rodríguez szövetségi kapitány kijelölte a magyar férfi kézilabda-válogatott keretét a párizsi olimpiára, a kapus Mikler Roland, a jobbszélső Álvarez Pedro és az irányító Hanusz Egon csak tartalék lett.

A 22 éves Palasics kiszorította a 39 éves Miklert a keretből
A Szeged játékosai közül Bánhidi Bence (j), Bodó Richárd (k) lett kerettag, Mikler Roland (b) tartalék
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.
„Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk – nyilatkozta Chema Rodríguez. – Nehéz pillanat, amikor egy időre el kell búcsúzni a család néhány tagjától, de megértették, elfogadták a döntést. Minden játékos rendkívül profi módon készül, nagyon köszönöm a munkát annak a három kerettagnak is, aki nem jön velünk Párizsba.”
A magyar férfiválogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót.

Az olimpiai tornát csapatunk július 27-én kezdi Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.

A magyar férfi kézilabda-válogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék)Jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Álvarez Pedro (Tatabánya, tartalék)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)
Irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék)
Beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán ( Wisla Plock, lengyel)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Kapcsolódó írásaink