Sport

Vizsgálat indult az ultranacionalista kézmozdulat miatt

Ez a köszönés Ausztriában és Franciaországban is tiltott

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) eljárást indított Merih Demirallal, a török válogatott védőjével szemben, aki az osztrákok ellen 2–1-re megnyert nyolcaddöntőben szélsőjobboldali köszöntéssel ünnepelte második gólját.

Vizsgálat indult az ultranacionalista kézmozdulat miatt
A török válogatott védő, a 3-as számú Merih Demiral vitatott kézmozdulatot tesz, miközben csapata második gólját ünnepli az Ausztria–Törökország labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező 16. fordulójában a lipcsei stadionban rendezett Ausztria–Törökország-mérkőzésen július 2-án
Fotó: AFP/Ronny Hartmann

A 26 éves futballista az ultranacionalista Szürke Farkas csoport kézmozdulatát használta az összecsapáson, ez a köszönés Ausztriában és Franciaországban is tiltott.

Demiral eddig a törökök mind a négy mérkőzésén pályára lépett, nagy érvágás lenne az olasz Vincenzo Montella számára, ha nélkülöznie kellene őt a Hollandia elleni negyeddöntőben.

Az UEFA-nak ezen a viadalon már be kellett avatkoznia hasonló ügyben, az albán Mirlind Dakut két mérkőzésre eltiltotta, miután a horvátok elleni csoportmeccset követően szerbellenes rigmusokat skandált szurkolóival.

Kapcsolódó írásaink