Sport

Ötméteresekkel kapott ki a világbajnok otthonában a magyar vízilabda-válogatott

A párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott a világbajnok horvát csapat vendégeként vasárnap este Zágrábban.

Ötméteresekkel kapott ki a világbajnok otthonában a magyar vízilabda-válogatott
Varga Zsolt szövetségi kapitány fejében még néhány kérdőjel van a férfi vízilabda-válogatott olimpiai összetételét illetően
Fotó: MH/Török Péter

Varga Zsolt együttese a második negyed közepén már 6–1-es hátrányban volt, innentől kezdve azonban támadásban és védekezésben is óriást javult a játéka. A magyarok a zárónegyed közepén 9–9-nél érték utol riválisukat és akár a vezetést is megszerezhették volna, de Vámos Márton – aki védekezésében egészen extrát nyújtott – ötméterest rontott, a lefordulásból pedig betaláltak a horvátok.

Varga Dénes ötméteresből újra egyenlített, majd az újabb horvát gólt követően az olimpiai bajnok magyar klasszis kapufás góllal válaszolt. A horvátok 22 másodperccel a befejezés előtt emberelőnyben lőttek ismét gólt, de a magyarok a kapussal is támadva a legvégén Manhercz Krisztián lövésével egyenlítettek.

Az összecsapás így ötméteresekkel dőlt el, a magyarok részéről Varga Dénes és Vigvári Vince hibázott, a horvátok viszont csak egy büntetőt rontottak.

Kapcsolódó írásaink