Sport

A görögök legyőzésével ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

Az olimpiai kvótás magyar női vízilabda-válogatott 10–8-ra győzte a házigazda Görögországot a Tetisz Kupa nemzetközi felkészülési torna utolsó játéknapján, vasárnap, ezzel a második helyen végzett.

A görögök legyőzésével ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott
A női vízilabda-válogatott legyőzte Görögországot
Fotó: Facebook/Waterpolo.hu

A magyar szövetség honlapja szerint a csapatkapitány Keszthelyi Rita öt góllal járult hozzá a sikerhez.

„Ezzel a csapattal gyakorlatilag ez az első ilyen torna, ami nem világesemény, és ahol nap nap után különböző stílusú és minőségű ellenfelekkel játszhattunk” - mondta Mihók Attila. A szövetségi kapitány arra utalt, hogy miután Cseh Sándorral tavaly ősszel átvették a csapatot, az Európa-bajnokság, majd a világbajnokság előtt egy-egy tesztmeccsük volt, de klasszikus felkészülési tornára nem jutott idejük.

„Elégedettek lehetünk, bár nyilván nem úgy képzeltük ezt a hétvégét, hogy rögtön kikapunk az ausztráloktól. Rendeztük a védekezésünket, aminek nálunk mindig is a célkeresztben kell lennie. Meccsről meccsre, vagy inkább negyedről negyedre javultunk, és pont ma, a görögök ellen sikerült a legjobbat nyújtani ezen a téren” - magyarázta a tréner.

A válogatott Görögországból nem tér haza, hanem San Franciscóba repül, ahol tíz napig együtt készül az előző három olimpiát megnyerő amerikai csapattal.

Az edzőpárosnak hamarosan három fővel szűkítenie kell a keretét. Mihók Attila elmondta: mindenképpen szeretné megnézni a statisztikákat, visszanézni az edzőmérkőzéseket, akár többször is, és csak ezt követően hozzák meg döntésüket.

Eredmény:
Magyarország–Görögország 10–8 (2–1, 3–4, 1–1, 4–2)

szombaton játszották:
Magyarország–Kanada 11–6 (3–2, 2–1, 5–1, 1–2)
pénteken játszották:
Magyarország–Franciaország 9–7 (2–3, 2–2, 3–1, 2–1)
Ausztrália–Magyarország 12–11 (5–2, 5–5, 1–4, 1–0)

Kapcsolódó írásaink