Sport

Kifütyülték az angolok a csapatukat az Európa-bajnokságon

Az angol labdarúgó-válogatott ugyan első lett a C csoportban, de szurkolói joggal elégedetlenek, mert világklasszis játékosaik háromból csak egy meccset nyertek meg, s mindössze két gólt szereztek.

Kifütyülték az angolok a csapatukat az Európa-bajnokságon
A félelmetes angol támadósor eddig két gólt szerzett
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/David Inderlied

A szurkolók műanyag pohárral dobálták meg Gareth Southgate szövetségi kapitány, akinek irányításával az angol válogatott még adós a jó játékkal a németországi Európa-bajnokságon. A világranglistán ötödik angol csapat Jude Bellingham góljával 1–0-ra nyert a 32. helyen álló Szerbia ellen, 1–1-es döntetlent ért el a 21. Dániával, majd gól nélküli döntetlen játszott az 57. helyen álló Szlovéniával.

Az angol szakírók különösen a remek játékosokból álló támadósorukat kritizálják, akik ugyan sok helyzetet dolgoztak ki, de csak két gólt szereztek.

Jude Bellingham góljával 1–0-ra nyert a 32. helyen álló Szerbia felett, Harry Kane pedig 1–1-es döntetlent ért el Dániával, amely a 21. helyen áll.

Gareth Southgate menedzser csapatválasztását megkérdőjelezték az Eb alatt, és ez továbbra is kulcskérdés maradt Kölnben a keddi patthelyzet után a világranglistán 57. helyen álló csapattal szemben.

Gary Neville, korábbi 85-szörös angol válogatott szerint: „Angliában Cole Palmer, Bukayo Saka, Jude Bellingham, Kobbie Mainoo, Phil Foden hatalmas tehetségek, nem engedhetjük meg magunknak, hogy rosszul kezeljük őket.”

De nemcsak az angol, hanem a magyarok is elégedetlennek az angolok teljesítményével, hiszen ha legyőzték volna a szlovéneket, akkor csapatunk már készülhetne a nyolcaddöntőre az Európa-bajnokságon.

A C csoport végeredmény:
1. Anglia 3 1 2 - 2–1 5 pont – továbbjutott
2. Dánia 3 - 3 - 2–2 3 – továbbjutott
3. Szlovénia 3 - 3 - 2–2 3 – továbbjutott
4. Szerbia 3 - 2 1 1–2 2 – kiesett

Kapcsolódó írásaink