Sport

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A csoportkör végén, a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt a Rossi-legénység

A mieink utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben két ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek, azonban ez nem jött össze, mert a georgiai csapat 2–0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát. A hat csoport első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
Balról: Fiola Attila, Nagy Ádám, Sallai Roland, Dárdai Márton, Karkez Milos, hátsó sor balról: Bolla Bendegúz, Varga Barnabás, Willi Orbán, Gulácsi Péter, Schäfer András, Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország–Magyarország mérkőzés előtt a stuttgarti MHP Arénában, 2024. június 19-én. Németország 2–0-ra győzött
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1–0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2–5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

A harmadik helyezettek tabellája:
1. Hollandia 3 1 1 1 4–4 4 pont
2. Georgia 3 1 1 1 4–4 4
3. Szlovákia 3 1 1 1 3–3 4
4. Szlovénia 3 – 3 – 2–2 3
------------------------------------------
5. MAGYARORSZÁG 3 1 – 2 2–5 3
6. Horvátország 3 – 2 1 3–6 2

Kapcsolódó írásaink

Csoboth Kevin: Leírhatatlan az, amit érzek

Ā„Hatalmas boldogság számomra, a sikert és ezt a gólt is Varga Barninak ajánlom” – utalt az újpesti futballista a Ferencváros csatárára, akinek a meccs 68. percében a skót kapussal történt ütközés következtében eltört az arccsontja