Sport

Csoportelsők az osztrákok

A „sógorok” 3–2-re legyőzték a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben

Az osztrákok letámadása és intenzív kezdése hamar gólt eredményezett, és a folytatásban is voltak lehetőségei Sabitzeréknek. A hollandok próbálták felvenni a ritmust és kidolgoztak kisebb helyzeteket, de az első félidőben végig a rivális futballozott fölényben.

Csoportelsők az osztrákok
Győztek a hollandok ellen és csoportelsőként mentek tovább az osztrákok
Fotó: AFP/Christophe Simon

A fordulás után a csapatok közönségszórakoztató, nyílt sisakos küzdelmet vívtak egymással, amelyben mindkét együttes előtt számos gólszerzési lehetőség adódott, az adok-kapokból pedig az osztrákok jöttek ki jobban, akik így meglepetésre a csoport élén végeztek.

A gólok története:

6. perc: Arnautovic passzolt a bal szélen felfutó Prasshoz, akinek centerezését Malen 11 méterről, becsúszva, nagy erővel a saját kapujának rövid sarkába lőtte (1–0).
47. perc: a hollandok a saját térfelük közepén labdát szereztek, Xavi Simons végigrobogott az osztrák tizenhatosig, a beinduló Gakpóhoz passzolt, aki balról, 11 méterről egy csel után a hosszú felső sarkba tekert (1–1).
59. perc: gyors bal oldali akció után Grillitsch adott középre szinte az alapvonalról, Schmid nagyerejű, hétméteres fejese de Vrij lábáról pattant a kapuba (2–1).
75. perc: egy beadást Weghorst fejelt le a tizenhatoson belül, két védő szorításában Depay bravúros mozdulattal tette maga elé labdát, majd kapásból a bal felső sarokba lőtt (2–2).
80. perc: Baumgartner indította az üres területre a beragadó Van Dijk miatt szabályosan bemozgó Sabitzert, aki az öt és feles oldalára kisodródva, éles szögből a rövid felsőbe bombázott (3–2).

Ausztria–Hollandia 3–2 (1–0)
Berlin, v.: Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Malen (6., öngól), Schmid (59.), Sabitzer (80.), illetve Gakpo (47.), Depay (75.)
sárga lap: Posch (32.), Wimmer (34.), Querfeld (94.)

Ausztria: Pentz – Posch, Wöber, Lienhart (Querfeld, 62.), Prass – Seiwald, Grillitsch (Laimer, 62.) – Wimmer (Baumgartner, 62.), Sabitzer, Schmid (Weimann, 92.) – Arnautovic (Gregoritsch, 78.)

Hollandia: Verbruggen – Geertruida, de Vrij, van Dijk, Aké (Van de Ven, 65.) – Reijnders (Wijnaldum, 65.), Schouten, Veerman (Simons, 35.) – Malen (Weghorts, 72.), Depay, Gakpo


Kapcsolódó írásaink