Sport

Zacher Gábor: Óriásit hibázott az orvosi személyzet

A szakember szerint a focista életénél semmi sem lehet fontosabb

Zacher Gábor szerint a Varga Barnabáséhoz hasonló esetekben az orvosnak akkor is be kell rohannia a játékoshoz a pályára, ha a bíró nem állítja meg a játékot, ugyanis a focista életénél semmi sem lehet fontosabb – írja az rtl.hu.

Zacher Gábor: Óriásit hibázott az orvosi személyzet
Angus Gunn, a skótok kapusa kiüti a labdát a magyar csatár, Varga Barnabás (19) mellett a Skócia–Magyarország mérkőzésen
Fotó: AFP/Lluis Gene

Zacher Gábort sokan toxikológusként ismerik, de mentősként is dolgozik futballmérkőzéseken.

„Ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van” – mondta Varga Barnabás vasárnap esti ápolásával kapcsolatban Zacher Gábor.

„Van egy német egészségügyi ellátórendszer, amiről azt mondják, hogy a világon az egyik legjobb. Ráadásul az akut, a sürgősségi ellátásuk is fantasztikus. És akkor ilyen hibát követnek el?” – tette fel a kérdést a szakember, szerinte ugyanis rendkívül lassan érkezett az orvosi segítség Varga Barnabáshoz.

Zacher Gábor elmondta, hogy vannak szabályok arra vonatkozóan, hogy a kispadnál lévő hordágycsapat hogyan és mikor mozoghat. Abban az esetben viszont, ami Barnabással történt, akkor függetlenül attól, hogy a játékvezető megállítja-e a játékot, a pitdoktornak kutya kötelessége elindulnia. Mert itt a focista életéről van szó.

A szakember hozzátette, „lehet, hogy ilyenkor negyven métert is kell rohanni, hogy odaérjünk a játékoshoz. Ezzel párhuzamosan elindul a hordágycsapat, visznek magukkal szinte mindent, amit mi egy lakásra felvinnénk a rohamkocsiból. És ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tök mindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel”.

Zacher Gábor szerint az orvosi személyzet óriásit hibázott.

Kapcsolódó írásaink