Sport

Bronzérmes a női tőrcsapat

Bravúros teljesítménnyel bronzérmet nyert a magyar női tőrcsapat vasárnap a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

Bronzérmes a női tőrcsapat
A magyar női tőrcsapat, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra Eb-bronzérmes
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation – Magyar Vívó Szövetség

A Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású együttes a 16-os táblán a törökök, majd a negyeddöntőben a németek ellen fölényes győzelmet aratott, az elődöntőben viszont az esélyeknek megfelelően simán kikapott a világranglistát vezető, világbajnok, Eb-címvédő olaszoktól.

A bronzéremért a nemzetközi rangsorban harmadik franciákkal vívtak változatos, látványos mérkőzést a magyarok. Kondricz az elején 5–2–re kikapott Pauline Ranvier-től, aztán az olimpiai induló Pásztor ugyanennyire nyert Solene Butruille ellen, az első kör lezárásaként pedig Lupkovics 7–5–re alulmaradt Eva Lacheray-vel szemben. Ezt követően Kondricz 6–1–es verséget szenvedett, Lupkovics viszont javított, a legerősebb franciát, Ranvier–t 8–5–re verte. A második kör végén 30–23–ra vezettek a franciák, mert Pásztor 5–2–es vereséget szenvedett Lacheray–től. A folytatásban a remeklő Lupkovics hozta vissza a magyar csapatot azzal, hogy Butruille-t 11–4–re verte: 31–31–nél érte utol ellenfelét, aztán 34–34–nél következett a csere. Kondricz döntetlent vívott Lacheray-vel, az utolsó párban pedig Pásztor küzdött nagyot Ranvier-vel. 37–37–ről 40–37–re ellépett, ellenfele azonban fordított, 42–42–nél pedig úgy kapott büntetőtust a már sárga lapos magyar tőröző, hogy egymás után másodszor is kiejtette kezéből a fegyverét. 42–43–ról viszont nagy bravúrral fordított, az utolsó három tust ő adta.

A női tőrözők a magyar küldöttség hatodik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. Egyéniben második volt a párbajtőröző Siklósi Gergely és a kardozó Pusztai Liza, illetve a harmadik helyen végzett párbajtőrben Andrásfi Tibor, csapatban pedig másodikak lettek a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők.

Eredmények:
női tőr, csapatverseny (12 csapat):
A 16 között:

MAGYARORSZÁG–Törökország 45–17

Negyeddöntő:

MAGYARORSZÁG–Németország 45–20

Elődöntő:

Olaszország–MAGYARORSZÁG 45–17
Lengyelország–Franciaország 41–40

A 3. helyért:

MAGYARORSZÁG–Franciaország 45–43

Kapcsolódó írásaink