Sport

Nem született győztes a Csehország-Georgia meccsen

A újonc Georgia hősiesen védekezve 1–1-es döntetlent játszott szombaton Csehország együttesével a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, ezzel története első Eb-pontját szerezte.

Nem született győztes a Csehország-Georgia meccsen
A cseh Adam Hlozek (j.) rúgása gólt ért, de örömét a VAR felülvizsgálata érvénytelenítette a Grúzia–Csehország mérkőzésen
Fotó: AFP/Gabriel Bouys

Az első fordulóban egyformán vereséget szenvedő csapatok hamburgi pontosztozkodása a magyar válogatott számára reményteli. Marco Rossi együttese ugyanis, amely két kör után pont nélkül áll, Skócia vasárnapi legyőzésével a harmadik helyen végezne az A jelű négyesben, ami továbbjutást érne számára, ha két másik kvartettben a harmadikok kevesebb pontot szereznek, vagy azonos ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel zárnak.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, melynek első félidejében végig a cseh együttes volt a meggyőzőbb. Schickék lényegesen veszélyeseben támadtak riválisuknál, de hiába alakítottak ki több nagy helyzetet, csak kézzel tudtak a kapuba találni, majd a játékrész ráadásában hátrányba kerültek egy kezezésért megítélt büntetőt követően.

A fordulás után a csehek gyorsan egyenlíteni tudtak, majd a lefújásig gyakorlatilag egykapuztak. Ivan Hasek csapata nem csupán labdabirtoklásban nőtt ellenfele fölé, hanem a helyzetkialakítással sem akadt problémája, ám képtelen volt újabb gólt szerezni, így be kellett érnie az egy ponttal.

Sőt, a második 45 percben teljesen veszélytelenül játszó georgiaiak akár mind a három pontot begyűjthették volna, amennyiben az utolsó másodpercekben vezetett kontratámadás végén Lobjanidze ziccerben nem a kapu fölé lő.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, F csoport:

Georgia-Csehország 1–1 (1–0)
Hamburg, v.: Daniel Siebert (német)
gólszerző: Mikautadze (45+4., 11-esből), illetve Schick (59.)
sárga lap: Kasia (37.), Gvelesziani (82.), Mekvabisvili (83.), Kocsorasvili (95.) illetve Coufal (18.), Provod (40.), D. Jurasek (47.), Holes (53.), Soucek (81.)

Georgia:
Mamardasvili – Kasia, Dvali, Kverkvelia (Gvelesziani, 82.) – Kakabadze, Kocsorasvili, Mekvabisvili, Davitasvili (Csakvetadze, 62.), Citaisvili (Locsosvili, 62.) – Mikautadze (Kvilitaja, 88.), Kvarachelia (Lobjanidze, 83.)

Csehország:
Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Provod (Barak, 82.), Soucek, D. Jurasek (Sevcik, 82.) – Cerny (M. Jurasek, 55.), Schick (Chytil, 68.), Hlozek (Lingr, 55.)

I. félidő:
45+2-45+4.: jobb oldali georgiai szabadrúgás után a 16-os belülre érkező labdába Hranac kézzel ért bele, a videózás után megítélt büntetőt Mikautedze a bal felső sarokba helyezte (1–0).

II. félidő:
59. perc: jobb oldali cseh szöglet után Lingr öt méterről a bal kapufa tövére csúsztatta a labdát, amely Schick mellkasára, onnan pedig a kapuba pattant (1–1).

Kapcsolódó írásaink