Sport

Stuttgartban újra a Mittlerer Schlossgartennél lesz a magyar szurkolók gyülekezője

Sok skót szimpatizáns is érkezik majd a meccsre

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az előző két találkozóhoz hasonlóan a helyi hatósággal együttműködve ismét megteremtette a lehetőségét, hogy a magyar szurkolók vasárnap Stuttgartban is együtt vonulhassanak a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére.

Stuttgartban újra a Mittlerer Schlossgartennél lesz a magyar szurkolók gyülekezője
A gyülekezőhely újra a Mittlerer Schlossgartennél lesz 15 órától és utána várhatóan 17 órától a drukkerek együtt vonulhatnak a stadionhoz
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„A gyülekezőhely újra a Mittlerer Schlossgartennél lesz 15 órától és utána várhatóan 17 órától a drukkerek együtt vonulhatnak a stadionhoz – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, aki felhívta a figyelmet, hogy a gyülekezőhelytől nagyjából öt kilométeres út vezet a meccs helyszínére. – A vonuláson mindenki saját felelőssége és döntése alapján vesz részt.”

A MLSZ szóvivője elárulta, várhatóan sokkal több magyar szurkoló lesz vasárnap Skócia ellen, mint amennyi szerdán a házigazda németekkel vívott találkozón volt, de arról is értesültek, hogy nagyon sok skót szimpatizáns is érkezik majd Stuttgartba. Mivel több olyan drukker is lesz, aki első meccsére érkezik az Európa-bajnokságra, ezért újra felhívta a figyelmet arra, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze, hogy érvényes útiokmánnyal rendelkezik, mert Németország a kontinensviadal idejére visszaállította a határellenőrzést, emiatt a légi, vízi, vasúti és közúti határátkelőknél egyaránt ellenőrzésre lehet számítani.

„Csak érvényes jeggyel lehet belépni a stadion területére, ezért belépő nélkül ne is próbálkozzon senki. A jegyek életkortól függetlenül egyetlen személyre vonatkoznak. A létesítmény környékén és belépéskor szigorú ellenőrzés várható, szúró- és vágó-, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása rendőri eljárást von maga után” – adott tájékoztatást Sipos Jenő.

A szóvivő kifejtette, továbbra is javasolják mindenkinek, hogy regisztráljon konzuli védelemre, hogy a helyszínen tartózkodó konzulok bárkinek segítséget nyújthassanak bármilyen probléma esetén.

A magyar csapat két kétgólos vereséget követően vasárnap 21 órától Skóciával találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Kapcsolódó írásaink