Sport

Egervári Sándor: Hatalmas javulásra lenne szükség

Nem szakadt meg a magyar labdarúgó-válogatott Svájc elleni 30 éves rossz sorozata, mert 3–1-re kikapott a labdarúgó Európa-bajnokságon, Kölnben. Egervári Sándor, korábbi szövetségi kapitány szerint ilyen sok egyéni hibával nem lehet nyerni.

Egervári Sándor: Hatalmas javulásra lenne szükség
Egervári Sándor jobb játékra számított
Fotó: MH-archív/Csudai Sándor

– Többre, jobbra számított a magyar válogatott első mérkőzésén?

– Mind sokan, én is bizakodó voltam, annak ellenére, hogy tudtam, hogy a svájci válogatott az elmúlt évtizedekben sokkal eredményesebb a magyarnál. Mert míg labdarúgóink csak nézhették a világbajnokságokat, ők 2006 óta rendszeres részvevőik. Persze mindez nem magyarázat csapatunk első félidei gyenge játékára, aminél többet tud.

– Miért volt a védekezésünkben, de többször a támadásokban is olyan sok hiba?

– Mert sajnos még legjobb játékosaink is gyengén játszottak. Igaza volt Marco Rossinak, aki szerint a legtöbb játékosunk ezen a meccsen alul teljesített. Még például a védő Orbán is, aki legtöbbször hibátlanul játszik. Ezúttal Szoboszlai is adós maradt a jó játékával. Nagy kár, mert ezzel csapatunk nehéz helyzetbe került.

– Mi várható szerdán a német válogatott ellen, amely 51-re verte a skótokat?

– Sok jóra nem számíthatunk… A németek erődemonstrációt tartottak a skótok ellen. Láthattuk, hogy mennyire gyorsak, pontosak és magabiztosak. Ezért a pontszerzésre is kevés az esély ellenük. De a futballban az a csodálatos, hogy születhetnek meglepetések. Ehhez viszont csapatunknak, ha nem is csodára, de hatalmas javulásra lenne szüksége!


Kapcsolódó írásaink