Sport

Ausztria fegyelmezett játékkal 3 pontot szerzett

A 11-est Marko Arnautovic rúgta be

Phillipp Mwene remek beívelést utána labda Gernot Traunerhez került, Ausztria vezet Lengyelország ellen.

Ausztria fegyelmezett játékkal 3 pontot szerzett
Osztrák gólöröm a harmadik érvényesített góljuk után a Lengyelország–Ausztria mérkőzésen
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

A 9. percben Trauner a bal felső sarokba fejelt, így az állás 0:1. lett. Nemsokkal később újra Mwene-hez került a labda, kapura rúgott, de a lengyel védő ügyesen hárított. Nicola Zalewski hihetetlen erős kapáslövése a tizenhatosról hajszálra elkerülte a keresztlécet.

A labda Krzysztof Piatek elé került, aki a 30. percben belőtte a jobb alsó sarokba. Az állás 1:1 lett. Robert Lewandowski kispadról intézett „motivációs beszéde” segített a lengyel válogatottnak, és sikerült az egyenlítés.

A 34. percben Ausztria javára ítélt szabadrúgást a játékvezető.

A szakértők szerint egyértelműen kiegyenlített játékkal lett az állás 1:1. Az utóbbi időben az osztrákok az első tíz percben mindig szereznek gólt. Érdekesség még, hogy két védő hozta össze az osztrákok gólját.

A második félidő 63. percében csere történt, Phillipp Mwene helyére Alexander Prass érkezett. Pass messziről átívelte a labdát Christoph Baumgartner elé, aki megindult befelé, majd hatalmas bombát zúdítva betalált a kapu jobb alsó sarkába. A kapusnak esélye sem volt. A 66. percben Ausztria átvette a vezetést.

A lengyel kapus a kiugró Sabitzert buktatta a 16-oson belül, ezért sárga lapot kapott, Ausztria pedig 11-est rúghatott. Marko Arnautovic betalált a kapuba, ezzel a végeredmény 1:3 lett.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Ausztria-Lengyelország 3-1 (1-1)

Berlin, 69 455 néző, v.: Umut Meler (török)
gólszerzők: Trauner (9.), Baumgartner (67.), Arnautovic (78.-tizenegyesből), illetve Piatek (30.)
sárga lap: Wimmer (56.), Arnautovic (70.), Slisz (53.), Moder (62.), Lewandowski (64.), Szczesny (77.)

Ausztria:
Pentz - Posch, Trauner (Danso, 59.), Lienhart, Mwene (Prass, 63.) - Seiwald, Grillitsch (Wimmer, a szünetben) - Baumgartner (Schmid, 81.), Laimer, Sabitzer - Arnautovic (Gregoritsch, 81.)

Lengyelország:
Szczesny - Bednarek, Dawidowicz, Kiwior - Frankowski, Piotrowski (Moder, a szünetben), Slisz (Grosicki, 76.), Zalewski - Buksa (Lewandowski, 60.), Zielinski (Urbanski, 87.), Piatek (Swiderski, 60.)

Kapcsolódó írásaink