Sport

Az utolsó konzuli ügyek is lezáródnak a német–magyar mérkőzés kapcsán

Ahogy lassan végére érünk a napnak, úgy az utolsó konzuli ügyeink is lezáródnak a tegnapi német–magyar mérkőzés kapcsán – írta csütörtök esti Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az utolsó konzuli ügyek is lezáródnak a német–magyar mérkőzés kapcsán
Több ezer magyar szurkoló érkezett a Németország–Magyarország mérkőzésre a Stuttgart Arénába
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Tom Weller

„Szerdán összesen 27 magyar állampolgárral szemben indult eljárás Stuttgartban, amely ügyek döntő többségét a konzuljaink segítségével még a helyszínen sikerült rendezni” – olvasható a bejegyzésben.

A tárcavezető közölte: két magyar állampolgár azonban végül őrizetbe került garázdaság vádjával. „A velük szemben folytatott eljárást folyamatosan figyelemmel kísértük, konzuljaink ma hajnalba nyúlóan a rendőrőrsön voltak, és a német hatóságok is gyorsított rendben tárgyalták az ügyeket” – írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: a legfrissebb tájékoztatás szerint mindkét őrizetbe vett magyar állampolgárt elengedték az elmúlt órákban, és tekintve, hogy nem rendelkeztek jeggyel a vasárnapi mérkőzésre, a kiszabott büntetésük mellett azonnal el kellett hagyniuk Stuttgartot.

„Természetesen mindketten eleget tettek a német rendőrség felhívásának és már úton vannak haza, mi pedig továbbra is minden magyar állampolgár érdekének védelmében fel fogunk lépni” – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink