Sport

A kardozó Pusztai Liza a négy közé jutott

Battai Sugár is eredményesen szerepelt az első szakaszban

Pusztai Liza elődöntőbe jutott a női kardozók csütörtöki egyéni versenyében a bázeli vívó Európa-bajnokságon, így már biztos érmes.

A kardozó Pusztai Liza a négy közé jutott
Pusztai Liza elődöntőbe jutott vívó Európa-bajnokságon
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation – Magyar Vívó Szövetség

A csapatban világbajnok magyarok közül Pusztai és Battai Sugár szerepelt eredményesen az első szakaszban: előbbi hétfős csoportban öt győzelemmel és egy vereséggel, utóbbi hatosban 4/1-gyel végzett. Szűcs Luca három asszót nyert és hármat vesztett, Márton Anna pedig 2/3-mal zárt.

Pusztai a főtáblán a 32 között kezdett és két fölényes győzelemmel jutott el a negyeddöntőig, ahol 15–13-ra verte az olasz Michela Battistont. A 2017-ben Eb-bronzérmes magyar kardozó 18.40-kor a spanyol Araceli Navarróval vív a fináléba kerülésért.

A tokiói olimpián sérült térddel negyedikként végző, korábbi Eb-ezüst- és -bronzérmes Márton magabiztos győzelemmel kezdett a 64 között a főtáblán, a következő körben viszont szoros asszóban egytusos vereséget szenvedett a francia Manon Apithy-Brunet-től. Az utolsó akciónál kedvező helyzetben volt, leszorította ellenfelét a pást végére, de Apithy-Brunet vágott pontosan és jó ütemben, Márton pedig csalódottan a pástra roskadt.

Ugyancsak egy tus döntött Battai és Jolien Corteyn mérkőzésén a 32 között: a magyar kardozó 10–14-ről egyenlített, az utolsó támadásnál azonban a belga volt határozottabb.

Szűcs Luca komoly előnyről a 64 között kapott ki egy tussal.

Battai 17., Márton 30., Szűcs 33. lett az 51 fős mezőnyben.

Eredmények, női kard:

a 64 között:
Márton Anna–Malgorzata Kozaczuk (lengyel) 15–7
Olga Hramova (bolgár)–Szűcs Luca 15–14

a 32 között:
Pusztai Liza–Palina Kaszpjarovics (azeri) 15–7
Jolien Corteyn (belga)–Battai Sugár 15–14
Manon Apithy-Brunet (francia)–Márton 15–14

a 16 között:
Pusztai–Lika Jijieisvili (georgiai) 15–9

negyeddöntő:
Pusztai–Michela Battiston (olasz) 15–13

Kapcsolódó írásaink