Sport

Rajthoz áll a GT Open magyarországi fordulóján Nagy Dániellel a Zengő Motorsport

Korábban még nem volt példa arra, hogy magyar csapat magyar pilótával induljon el ebben a versenysorozatban

A hétvégén kerül sor a részben már felújított Hungaroringen az International GT Open nagy túraautós versenysorozat következő fordulójára, amelynek lesz magyar résztvevője is Nagy Dániel személyében, aki a Zengő Motorsport által üzemeltetett Mercedes AMG GT3 típusú autóval áll rajthoz a viadalon.

Rajthoz áll a GT Open magyarországi fordulóján Nagy Dániellel a Zengő Motorsport
Nagy Dániel
Fotó: Facebook/Zengő Motorsport

A 26 éves, korábbi túraautós versenyző menedzsmentjének hétfői közleménye szerint a széria történetében korábban még nem volt példa arra, hogy magyar csapat magyar pilótával induljon el ebben a versenysorozatban.

„Gyermekkorom óta az volt az álmom, hogy egy GT3-as autóval versenyezzek, és ez most teljesülhet, ráadásul az egyik pillanatról a másikra derült ki, hogy van egy ilyen lehetőségem. Nagyon köszönöm a bizalmat a Zengő Motorsportnak, elképesztő dolognak tartom, hogy egy magyar csapattal tudjuk összehozni a bemutatkozásomat ebben a kategóriában, ráadásul hazai közönség előtt” – nyilatkozta az M4 Sport Forma–1-es szakkommentátoraként is dolgozó Nagy Dániel.

A közleményben kitértek rá, hogy míg az ellenfelek két versenyzővel indulnak, Nagy Dániel egyedül vezeti majd a Zengő Motorsport autóját végig, így a szombati 70, valamint a vasárnapi 60 perces futamon.

„Remélem, hogy sokan ki tudnak majd jönni a Hungaroringre, és nagyon jól fogják magukat érezni a hétvégén. Számunkra ez egy hosszú távú projekt, nem egy hétvégén akarjuk megváltani a világot, de mindent meg fogok tenni, hogy gyorsan tanuljak” – tette hozzá a versenyző.

Az International GT Open magyarországi állomásán szombaton 9.45-től kerül sor az időmérőre, majd az első versenyt 14.30-tól, a másodikat pedig vasárnap 13.45-kor rendezik meg.

Kapcsolódó írásaink