Sport

Hatalmas meglepetés Münchenben

A Románia–Ukrajna-mérkőzéssel kezdődött az E csoport küzdelme a németországi Európa-bajnokságon Münchenben, ahol borult a papírforma. A románok kihasználták az ukránok védelmi hibáit, és 3–0-ra nyertek.

Hatalmas meglepetés Münchenben
Razvan Marin ünnepli csapata második gólját
Fotó: AFP/Tobias Schwarz

A mérkőzés esélyese a Szergej Rebrov szövetségi kapitány irányította ukrán válogatott volt, amely 22. a világranglistán, míg a románok a 46. helyen állnak.

Ennek ellenére Edward Iordanescu szövetségi kapitány bízott benne, hogy le tudják győzni a Ferencváros korábbi edzője, Rebrov vezette ellenfelüket.

„Ha minden játékos megteszi, amit kell, akkor tudom, hogy képesek leszünk kiemelkedő eredményt elérni” – jelentette ki a román kapitány.

A mérkőzés őt igazolta, mert a 29. percben védelmi hiba után Stanciu 18 méterről a jobb felsőbe lőtt, vezettek a románok.

A második félidőben, újabb ukrán védelmi hiba után, az 53. percben Razvan Marin 24 méterről bombázott, a kapus Lunyin későn vetődött, hatalmas gól!

Négy perc múlva eldőlt a mérkőzés, mert szöglet után a remekül játszó Dennis Man „kötényt” adva középre passzol, Dragus három méterről megszerezte a románok harmadik gólját.

Kapcsolódó írásaink