Sport

Hiába vezettek a lengyelek, a hollandok fordítottak

Az első félidőben szinte végig fölényben játszottak a sok gólhelyzetet kialakító hollandok, de mivel egy kivételével szinte az összeset elpuskázták, így egyenlő állással vonultak el a szünetre a csapatok

A holland válogatott hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a lengyel csapatot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Hiába vezettek a lengyelek, a hollandok fordítottak
A hollandok Weghorst (2. balról) gólját ünneplik: Lengyelország-Hollandia 1-2
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Jens Büttner

A fordulás után – a lengyelek jó tíz perce ellenére – ismét szinte végig a hollandok akarata érvényesült, hatalmas mezőnyfölényük a hajrában, a két perccel korábban csereként beállt Weghorst gólja révén érett győzelemmé.

A gólok története:

16. perc: a lengyelek bal oldali szöglete után Buksa fejelt az öt és felesről a holland kapuba, 0–1.
29. perc: Gakpo középről leadott 18 méteres lövése megpattant egy lengyel védőn, a labda így védhetetlenül vágódott Szczesny kapujába, 1–1.

83. perc: egy remek holland akció végén Aké sarkazott Weghorst elé, aki hét méterről nagy erővel kilőtte a rövid alsó sarkot, 2–1.

Európa-bajnokság, 1. forduló, D csoport:
Hollandia–Lengyelország 2–1 (1–1)
Hamburg, v.: Soares Dias (portugál)
gólszerzők: Gakpo (29.), Weghorst (83.), illetve Buksa (16.)
sárga lap: Veerman (15.)

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké (van de Ven, 87.) – Schouten, Reijnders, Veerman (Wijnaldum, 62.) – Simons (Malen, 62.), Depay (Weghorst, 81.), Gakpo (Frimpong, 81.)

Lengyelország: Szczesny – Bednarek, Salamon (Bereszynski, 86.), Kiwior – Frankowski, Zielinski (Piotrowski, 78.), Romanczuk (Slisz, 55.), Zalewski – Urbanski (Swiderski, 55.), Buksa, Szymanski (Moder, a szünetben)

Kapcsolódó írásaink