Sport

A BL-döntő játékvezetője bíráskodik a magyar–svájci meccsen

Slavko Vincic idén a Real Madrid–Borussia Dortmund BL-meccset dirigálta

Az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, a szlovén Slavko Vincic bíráskodik a szombati Magyarország–Svájc labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

A BL-döntő játékvezetője bíráskodik a magyar–svájci meccsen
Slavko Vincic bíráskodik a szombati Magyarország–Svájc labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. Képünkön a Real Madrid–Borussia Dortmund meccset vezette a londoni Wembley Stadionban
Fotó: AFP/NurPhoto/MI News

Az európai szövetség csütörtökön tette közzé a szombati találkozók játékvezetői stábjainak összetételét.

Vincic 2010 óta tevékenykedik FIFA-játékvezetőként, Damir Skomina bírói csapatának tagjaként részt vett a 2012-es kontinenstornán, a három évvel ezelőtti Európa-bajnokságon két csoportmeccset és egy negyeddöntőt vezetett, a 2022-es világbajnokságon pedig két csoportmeccsen kapott feladatot.

Két évvel ezelőtt az Európa-liga, idén pedig a Real Madrid–Borussia Dortmund BL-döntőt dirigálta.

A magyar válogatott háromszor találkozott a szlovén bíróval: 2016 szeptemberében gól nélküli döntetlent játszott a Feröer-szigetek vendégeként világbajnoki selejtezőn, 2018 novemberében hazai pályán 2–0-ra legyőzte Finnországot a Nemzetek Ligájában, majd 2022 szeptemberében 1–0-ra nyert Németország vendégeként a Nemzetek Ligájában. A svájciak kétszer játszottak az ő játékvezetése mellett: 2021 júniusában 3–1-re verték a törököket Európa-bajnoki csoportmeccsen, majd októberben 2–0-ra nyertek az északírek elleni vb-selejtezőn.

Kapcsolódó írásaink

Falunapi fieszta Szoboszlaiék edzésén

ĀMár jóval a tréning kezdete előtt megtelt a 6500 lakosú település pályája, ahova 600 szerencsés léphetett be, a helyiek 450 jegyet kaptak, 150-et pedig a magyar szövetség osztott szét