Sport

Férfi vízilabda BL: Zalánkiék fináléba jutottak

A címvédő Pro Recco ötméteres-párbajban győzte le Vámos Márton csapatát, a görög Olympiakoszt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében

A Máltán zajló négyes döntő első szerdai összecsapásán az olasz együttes nagyon gyorsan ellépett riválisától, a görögök azonban háromgólos hátrány dolgoztak le, sőt a hajrában még vezettek is, végül azonban ötméteresek döntöttek – Vámos kettő, Zalánki egy gólt dobott.

Férfi vízilabda BL: Zalánkiék fináléba jutottak
Zalánki Gergő (középen) olasz csapatával, a Pro Reccóval BL-döntős lett
Fotó: Facebook/Pro Recco

Itt a görögöktől ketten is hibáztak – a két magyar értékesítette a maga lövését –, így a Recco a rekordot jelentő, egymást követő negyedik BL-trófeájáért ugorhat medencébe pénteken. A Reccót megelőzően csak egyszer, a jugoszláv Mladost Zagrebnek volt egy triplázása 1968 és 1970 között.

A másik ágon a magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros az előző két kiírásban ezüstérmes szerb Novi Beograd ellen ugrik medencébe, a 21 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Férfi Bajnokok Ligája elődöntőjében: Pro Recco (olasz)–Olympiakosz (görög) 13–11 (3–0, 1–2, 3–3, 2–4, 4–2) – ötméteresekkel
később: FTC-Telekom Waterpolo – Novi Beograd (szerb)

Kapcsolódó írásaink