Sport

NBA: Nincs söprés nyugaton

Szépítettek Edwardsék, folytatódik a Dallas-Minnesota csata

Keleten igen, Nyugaton nem dőlt el négy mérkőzés alatt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoportdöntője, hiszen a Minnesota Timberwolves most az utolsó percekben sem betlizett és 105–100-ra nyert a Dallas Mavericks vendégeként – tudósított az nso.hu.

NBA: Nincs söprés nyugaton
Anthony Edwards ezúttal is szenzációsan játszott
Fotó: Getty Images via AFP/Tim Heitman

A hazaiaktól Luka Doncic 21/7-es mezőnymutatóval, 28 ponttal, 15 lepattanóval és 10 lepattanóval tripla duplázott, Kyrie Irving pedig szintén néhány fokkal visszafogottabb teljesítménnyel jutott el 16 pontig, ám a Timberwolvesnál Anthony Edwards 29 pontja mellett 10 lepattanót szedett le és kilenc gólpasszt osztott ki, míg a kipontozódó Karl-Anthony Towns kevesebb mint fél óra játék alatt jutott el 25-ig, de Mike Conley 14-gyel zárt, Rudy Gobert pedig 13 pontos, 10 lepattanós dupla duplát jegyzett.

Az összefoglalóból az is kiderül, hogy végig szoros volt a párharc negyedik meccse. A második félidőben is sokáig egy-két kosárnyi különbség volt a csapatok között, ám a negyedik negyed derekán, 90–89-es dallasi előny után egy 9–2-es rohamot vettek Anthony Edwardsék.

Objektum doboz

NBA, RÁJÁTSZÁS - FŐCSOPORTDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Dallas Mavericks–Minnesota Timberwolves 100–105
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Dallas Mavericks javára

Kapcsolódó írásaink