Sport

Halálos lovasbeleset

A 37 éves brit Georgie Campbell vasárnap a nemzetközi lovastusa versenyen leesett a lováról, és olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a gyors orvosi beavatkozás ellenére meghalt.

Halálos lovasbeleset
Georgie Campbell is tudta, a rögzített akadályok nagyon veszélyesek
Fotó: Facebook/Georgie Campbell

A devoni lovastusa viadal terepversenyének ötödik akadályánál Georgie Campbell lova bukott, a lovas a földre zuhant. A Brit Lovastusa Szövetség közleménye szerint azonnal kiérkeztek az egészségügyi szakemberek, de sajnos nem tudták megmenteni a lovas életét. Campbell lovát az állatorvosok megvizsgálták, nem sérült meg.

„A család magánéletének tiszteletben tartása érdekében ebben a rendkívül nehéz és szomorú időben nem osztunk meg további részleteket a halálos balesetről” – olvasható a szövetség közleményében.

Campbell több mint 200 lovastusa versenyen vett részt, számos alkalommal képviselte Nagy-Britanniát a Nemzetek Kupájában, és számos nagyon nehéz, ötcsillagos versenyen rajtolt, egyéniben hatszor nyert. Férje, a lovastusázó, Jesse Campbell Új-Zélandot képviselte a tokiói olimpián, és a párizsi nyári játékok egyik esélyese.

Kapcsolódó írásaink