Sport

Simán nyert a Kecskemét Újpesten

A Kecskemét vendégként 3–0-ra győzött az Újpest ellen pénteken a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának nyitómérkőzésén.

Simán nyert a Kecskemét Újpesten
Simán nyert a Kecskemét Újpesten
Fotó: Facebook/Kecskeméti TE

Jobban kezdett az Újpest, de aztán magára talált a Kecskemét. A vendégcsapat egy védelmi hibát kihasználva jutott vezetéshez a 27. percben. Keita nem tudott felszabadítani, Pálinkás lefülelte a rosszul sikerült passzt az ötös jobb sarkánál és élesen a hosszú sarokba lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba.

A második félidőben előbb Horváth Krisztofer talált egy szép testcsel után 16 méterről a hazai kapuba, majd megint Keita ügyetlenkedett a 16-oson belül, és a megszerzett labdát Pálinkás tekerte a bal felső sarokba. A hazai védő nem is maradhatott a pályán sokáig, pár perc múlva lecserélte őt Mészöly Géza vezetőedző.

A Kecskemét további helyzeteket is ki tudott alakítani, az Újpest viszont határozatlan volt támadásban, csak kapufáig jutott az után, hogy múlt szombaton 7–0-s hazai győzelemmel biztosította be az élvonalban maradását.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Újpest FC–Kecskeméti TE 0–3 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, 5255 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Pálinkás (27., 64.), Horváth K. (59.)
sárga lap: Keita (52.), illetve Zeke (86.)

Újpest:
Molnár – Huszti, Keita (Pauljevic, 69.), Koburi, Geiger (Tamás, a szünetben) – Tajti, Mörschel (Kiss T., 68.), Radosevic – Ljujic (Mucsányi, 76.), Ambrose, Csoboth

Kecskemét:
Varga B. – Szűcs, Belényesi, Katona – Májer (Nagy O., 83.), Nikitscher, Helmich (Vágó, 76.), Leoni (Zeke, 76.) – Banó-Szabó (Zsótér, 67.), Pálinkás (Lukács, 83.), Horváth K.

Kapcsolódó írásaink